Renginiai

2018

  2018-08-29



Vasarą Maldenių bibliotekoje vaikai dalyvauja Skaitymo skatinimo programoje „Atostogauk savo bibliotekoje“.

Maldenių biblioteka vasaros mėnesiais netyla nuo vaikų balsų ir juoko. Visi jie dalyvauja Skaitymo skatinimo programoje „Atostogauk savo bibliotekoje“, įtraukiami į įvairias veiklas, skatinančias pamilti knygą bei skaitymą, įgyti naujų patirčių.

Turininga vasara šiais metais prasidėjo priėmus „Skaitymo iššūkį“, pasiryžus dalyvauti turiningame ir smagiame užsiėmime, kurio tikslas – per vasarą perskaityti penkias skirtingas knygas. Per du vasaros mėnesius šeši įvairaus amžiaus bibliotekos skaitytojai įveikė visas užduotis. Tačiau ne tik skaitymas ar naršymas kompiuteryje traukė jaunuosius maldeniečius ir kaimo svečius iš įvairių Lietuvos kampelių ir užsienio į biblioteką. Jau kelinti metai vasaros atostogų metu čia vyksta edukaciniai užsiėmimai. Ši vasara buvo skirta lipdymui iš molio bei modelino. Beveik kasdien susirinkę vaikai lipdė, dažė guašu, lakavo... Visų akyse švietė pasitenkinimas pačia veikla, mėgavimasis kūrybos procesu, grožėjimasis gautais rezultatais. Pasitelkus fantaziją modelinas vaikų rankose virsdavo žaismingais personažais: kiaulyte, gėlės žiedu, apyranke, šuniuku didelėmis akimis, žaismingu puodeliu ar šaukšteliu.

Kai kurie jaunieji lankytojai įsitraukė į bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ veiklą, repetavo, ruošėsi vasaros palydėtuvių šventei, darė dekoracijas, padėjo gaminti lėles. Jaunieji artistai ne tik vaidino, bet ir aktyviai dalyvavo organizuojant tris naktinėjimus bibliotekoje. Pirmoji „Žaidimų naktis“ buvo skirta įvairiems judriems ir stalo žaidimams, antrosios – „Pasakų nakties“ –metu dalyviai persirenginėjo pasakų herojais, ieškojo lobio, sekė pasakas, žiūrėjo siaubo filmą. Trečioji  – „Žolynų naktis“ – buvo skirta Žolinėms, todėl daugelis žaidimų, viktorinos klausimų buvo susiję su žolynais. Įsimintinus ir turiningus naktinėjimus rėmė  Maldenių kaimo bendruomenė, maistu bei laužu rūpinosi kaimo moterys, jaunimas.
Visos vasaros darbus vainikavo rugpjūčio 24-ąją surengta teatralizuota vasaros palydėtuvių šventė  „Pagaukim išeinančios vasaros juoką“, į kurią susirinko bibliotekos skaitytojai, kaimo gyventojai, pas artimuosius vasarojantys kaimo svečiai. Lėlių teatras „Padaužiukai“ parodė naujai paruoštą pasaką „Kiauliaganys“, paskutinius gėlių žiedus barstė „Vasara“ (Gabrielė K.), sveikinosi „Rudenėlis“ (Aleksas K.), buvo deklamuojami eilėraščiai. Bibliotekininkė dėkojo  bendruomenei  bei visiems, kurie visą vasarą ne tik daug skaitė, bet ir dalyvavo bibliotekos veikloje, kūrybiniuose užsiėmimuose.

Šiandieninė biblioteka yra ta vieta, kurioje galima ne tik paskaityti įdomią knygą, mokytis, ieškoti informacijos, bet ir užsiimti kūrybine veikla, išmokti ką nors naujo... Visą tai suteikia daug teigiamų emocijų, skatina vėl ir vėl čia sugrįžti.


Maldenių filialo vyresn. bibliotekininkė
Lionė Adomaitienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09