Renginiai

Susitikimas su poetu, filosofu Liutauru Degėsiu

  2018-09-14



Rugsėjo 14 d. Žagarės filiale ir Joniškio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su poetu, rašytoju, publicistu, filosofu Liutauru Degėsiu. Rašytojas pristatė įvairiažanrę savo kūrybą – paskaitė keletą eilėraščių, romanų ir esė ištraukų.

Į susitikimą Žagarės filiale su poetu, rašytoju, filosofu L. Degėsiu atėjo Žagarės gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai su lietuvių kalbos mokytoja Birute Skipariene ir keletas miestelėnų. Matydamas jauną publiką, svečias paskaitė savo kūrinių jaunimui suprantama tema – apie socialinį tinklą „Facebook“, fotografavimą, savo darbą su studentais. Susirinkusiems patiko svečio skaitomi eilėraščiai. Keletas renginio dalyvių įsigijo L. Degėsio knygų, kuriose jis mielai pasirašė. Svečias žagariečiams paliko labai gerų įspūdžių. Po renginio poetas aplankė Žagarės dvaro rūmus.

Joniškio viešojoje bibliotekoje susitikimo metu humoro jausmo nestokojantis poetas L. Degėsis paskaitė dainomis tapusius eilėraščius, tokius kaip „Užtrauktukas“ (daina atliekama K. Smorigino) ir „Vėjas“ (daina atliekama grupės „Faktas“, 1989 m.). Taip pat rašytojas užsiminė ir apie planuojamą išleisti trečiąjį romaną pavadinimu „Meta-romanas“, kuriame pagrindinis vaidmuo tenka rašytojui (šio romano fragmentą galite paskaityti atidarę šią nuorodą: http://www.nemunas.press/straipsniai/meta-romanas/).

Filosofija persmelkta rašytojo kūryba skatina iš naujo permąstyti gyvenimo vertybes ir prioritetus. Pasitelkdamas ironiją, paradoksą ir humorą, rašytojas kviečia atidžiau pažvelgti į save iš šono, nes tik tada supranti, kad niekas kitas, o tik tu pats esi atsakingas už savo veiksmus ir poelgius.
 
G. Vilčiauskienės inf.
R. Mačiukienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09