Renginiai

2018

  2018-09-21



Rugsėjo 20 d. Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko knygų dovanojimo akcija, kurią jau ketvirtą kartą inicijuoja labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“.

Šiais metais Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešąją biblioteką papildys 513 „Vaikų bibliotekėlės“ knygų.
Gautas knygas renginio metu pristatė Vaikų literatūros skyriaus vedėja D. Kurlienė. Pristatydama knygas vedėja pastebėjo, kad šiųmetės „Vaikų bibliotekėlės“ knygos išsiskiria iliustracijomis ir turiniu. D. Kurlienės nuomone, spalvų gama šiemet išsiskiria S. Zobarsko „Brolių ieškotoja“ ir E. Launikonytės „Pelėnas, Varlėnas ir Bobo“, o turiniu – alegorinė R. Montvilaitės pasaka „Septyni paukščių įstatymai“. Moderni, kalbiškai vaizdinga knyga, pasak Vaikų literatūros skyriaus vedėjos, yra A. Jurašiaus „Pypas ir jo nutikimai“. Tai linksma, vaizdinga kalba išleista jau antroji fondo „Švieskime vaikus“ A. Jurašiaus knyga. Šių metų „Vaikų bibliotekėlės“ knygos taip pat pasieks ir rajono mokyklas bei darželius.
Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga Viešajai bibliotekai 42 tomų knygų seriją „Lietuvių literatūros lobynas. XX amžius“ padovanojo UAB „Agrokoncerno grupė“. Dovanojimo akte rašoma: „Biblioteka – tai didžiulis nacionalinės ir pasaulio literatūros vandenynas. Ir vis dėlto norėtume tikėtis, kad knygos, kurias šįkart dovanojame, turės savą išskirtinę vietą“.
 
Gitos Vilčiauskienės informacija
Ievos Lipskienės nuotraukos
 


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09