Renginiai

2018

  2018-09-24



Rugsėjo 21 dieną Plikiškių bibliotekos jaunieji skaitytojai dalyvavo akcijoje „Po knygą – vienas kitam“, kuri buvo skirta Europos kalbų dienai.

   Akcijos metu vaikai sužinojo, kiek yra kalbų Europoje, prisiminė ilgiausią lietuvišką žodį, Europos šalių pavadinimus ir vėliavas, apžiūrėjo pačią mažiausią bibliotekos knygelę „Mano pagrindinės teisės Europos Sąjungoje“. Paskui bibliotekininkė pakvietė vaikus išmokti žodį „knyga“ Europos šalių kalbomis. Skaitytojai pagal pasirinktą vėliavą ieškojo šalies pavadinimo žemėlapyje, bandė perskaityti ir užrašyti žodį „knyga“ tos šalies valstybine kalba. 

    Žinia apie Europos kalbų dienos minėjimą vaikai nusprendė pasidalinti su savo kaimynais latviais. Kartu su bibliotekininke jie sukūrė laišką anglų kalba ir išsiuntė paštu dvi B. Masiliauskienės eilėraščių knygeles į Elejos bei Jelgavos bibliotekas su mintimi, kad mažieji kaimynai pasistengs išmokti lietuvių kalbą.

Akcijos pabaigoje bibliotekininkė vaikams padovanojo po knygelę apie Europos Sąjungos šalis ir palinkėjo mokytis kuo daugiau kalbų.

 

 

Aušros Kriščiūnienės informacija



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09