Renginiai

2018

  2018-09-24



Vilma Bartašienė, Joniškio rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė, kalbėjo ir pristatė keturias darbo su jaunimu formas.

Rugsėjo 20 d. vyko Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos metodinis darbuotojų pasitarimas, kurio metu darbuotojai buvo supažindinti su įvairiomis darbo su jaunimu formomis.

Vilma Bartašienė, Joniškio rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė, kalbėjo ir pristatė keturias darbo su jaunimu formas: atvirą jaunimo centrą, atvirą jaunimo erdvę, mobilų darbą su jaunimu ir darbą su jaunimu gatvėje. Ji džiaugėsi, kad bibliotekose vyksta darbas su jaunimu, vykdomos įvairios veiklos. V. Bartašienė paragino bibliotekininkes teikti projektus Jaunimo reikalų departamentui ir gauti papildomų lėšų veikloms su jaunimu vykdyti. Ji minėjo, kad filialuose tiktų mobiliojo darbo su jaunimu forma. „Mobilus darbas su jaunimu – tai viena iš darbo su jaunimu formų, nukreipta į kiekvieną jauną žmogų ir sudaranti sąlygas dalyvauti veikloje, kuri vykdoma pagal jauno žmogaus poreikius jo gyvenamoje aplinkoje, kurioje nėra Atvirųjų jaunimo centrų ar erdvių“ (www.jrd.lt).

Pasitarimo metu savo mintimis iš seminarų dalijosi Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyresn. bibliotekininkė R. Mačiukienė bei I. Lipskienė, vyr. bibliotekininkė projektinei ir edukacinei veiklai. R. Mačiukienė pristatė  Nacionalinės bibliotekos sukurtą įrankį, skirtą skaitmeninio kultūros paveldo, kūrinių, gretutinių teisių objektų teisėms identifikuoti ir ženklinti pagal „Creative Commons“ licencijas (http://cc.lnb.lt). I. Lipskienė dalijosi mintimis iš Nacionalinės bibliotekos projekto „Inovatoriai ir ugdytojai bibliotekose“ tarptautinio seminaro inovacijų tema Varšuvoje (daugiau informacijos apie projektą https://micbibliotekalit.blogspot.com/p/apie-projekta.html ).


Pasitarimo pabaigoje bibliotekos darbuotojai buvo supažindinti su asmens duomenų apsaugos teisinio reguliavimo naujovėmis.

G. Vilčiauskienės inf.

I. Lipskienės nuotr.

Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09