Renginiai

Rudeninė poezijos popietė

  2018-09-28



Darganotą rugsėjo 26 dienos popietę į Žagarės biblioteką rinkosi neabejingos poezijai įvairaus amžiaus moterys. Čia jos norėjo susitikti su viešniomis iš Šiaulių regiono poezijos ir kitų menų asociacijos „Menų šaltinis“ literatų sekcijos.

Susitikimo iniciatorė buvo žagarietė Aldona Smilgienė. Augusi Žagarės apylinkėje, gyvenusi ir dirbusi Šiauliuose, sulaukusi pensinio amžiaus moteris grįžo atgal į tėvų namus Žagarėje. Mėgsta kurti, yra išleidusi romaną „Laukinės obels žydėjimas“. Šiuo metu aktyviai dalyvauja neįgaliųjų klubo „Vyšnelė“ veikloje, laisvalaikiu kuria poeziją, miniatiūras. Gyvendama Šiauliuose dalyvavo „Menų šaltinio“ literatų sekcijos veikloje. Ten sutiko kraštietę literatę Birutę Kriščiūnaitę,  todėl draugystė su ja ir kitais literatais liko iki šiol.

B. Kriščiūnaitė, kilusi iš  Žagarės seniūnijos Minčaičių kaimo, šiuo metu yra Šiaulių „Menų šaltinis“ narė. Susitikti su ja atėjo jos buvusios klasiokės ir giminaitės. Viešnia papasakojo apie kūrybą, paskaitė savo naujausią eilėraštį po susitikimo su popiežiumi Pranciškumi.    Bibliotekai B. Kriščiūnaitė padovanojo įrėmintą akrostichu kurtą eilėraštį žagariečiams. Akrostichas – eiliuotas tekstas, kurio eilučių pirmosios raidės, skaitant nuo viršaus į apačią, sudaro žodį arba posakį.

Kita renginio viešnia Regina Vaišvilienė pristatė savo poezijos knygą „Nelaukiau rudens“, kurioje išsakomi labai šilti jausmai Tėvynei, gamtai, žmonėms. Knygą su įrašytais linkėjimais R. Vaišvilienė padovanojo Žagarės bibliotekai.

Susižavėjusios šiauliečių kūryba, paskaityti savo kūrybą išdrįso žagarietės Daiva Gustienė, Staselė Norvilienė, Aldona Smilgienė. Neabejinga poezijai, ištikima bibliotekos draugė  ir skaitytoja Genofija Janušienė, bevartydama „Menų šaltinis“ literačių atsivežtą metraštį, rado širdžiai mielą eilėraštį ir panoro jį perskaityti.

Geriant šiltą mėtų arbatą, vaišinantis pačių keptais saldėsiais, pabendrauta apie knygas, skaitymą, kūrybą.

 A. Jonuitytės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09