Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-10-02



Rugsėjo 18 – 28 dienomis Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje praūžė „Istorinės mozaikos“ viesulas.

 Joniškio M. Slančiausko ir Saulės pagrindinės mokyklos ketvirtokai bibliotekoje žaidė Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtą edukacinį žaidimą „Istorinė mozaika arba Šimtas išmaniųjų žingsnių“.
Viktoriną „Istorinė mozaika“  virtualioje žaidimų platformoje Kahoot sukūrė vaikų literatūros skyriaus vedėja Dovilė Kurlienė.  Ši viktorina ypatinga tuo, kad yra žaidžiama su planšetiniais kompiuteriais ar kitais mobiliaisiais įrenginiais tiesiogiai internetu. Žaisti Kahoot platformoje labai smagu, nes dalyviai skatinami varžytis, po kiekvieno atsakymo yra pateikiamas asmeninis įvertinimas bei užimama vieta, o ryškios spalvos sukuria ypatingą nuotaiką.
Vaikus labiausiai džiugino išmaniosios technologijos. Na o bibliotekininkes labiausiai džiugino tai, kad ketvirtokai demonstravo tikrai puikias žinias istorijos srityje nuo 1918 m. iki pat šių dienų, nors klausimai tikrai buvo ne patys lengviausi. Vaikai sakė, kad kai ką išmoko mokykloje, kai ką prisiminė iš tėvų ar senelių pasakojimų. Tai, kad žaidimas vaikams patiko, liudijo faktas, kad vaikai domėjosi, ar galėtų šitą žaidimą žaisti namuose su draugais ar tėveliais.
Labai dažnai tenka girdėti, kad internetas yra blogis ar informacijos šiukšlynas. Bet  nuo besikeičiančio pasaulio nepabėgsi ir naujų technologijų iš jaunų žmonių gyvenimo nebeišplėši. Todėl geriau išmokyti mūsų vaikus nepasiklysti tame begaliniame interneto sraute ir atsirinkti svarbius ir naudingus dalykus.
 
 
Dovilės Kurlienės inf.
       


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09