Renginiai

Pasaulinė gyvūnų diena paminėta Skaistgirio bibliotekoje

  2018-10-09



Pasaulinę gyvūnų dieną bibliotekoje rinkosi mažieji gyvūnų mylėtojai. Susirinkusieji supažindino su savo augintiniais, papasakojo jų atsiradimo istorijas, vardus, veisles, būdo savybes, priežiūrą.

Sužinojom kaip vaikai globoja kates ir šuniukus, augina triušius, papūgėles, žuvytes. Medeinė ir Aušrinė papasakojo istorijas apie tai, kad jos augina priklaidintus ir buvusius sužeistus gyvūnus. Vaikų šeimose gyvena net kelios kartos augintinių palikuonių. Susitikti su dalyvių globojamais gyvūnėliais bibliotekoje šįkart neišdrįsome, bet klausantis įdomių pasakojimų, matant vaikų norą juos parodyti nors telefono ekrane, būtinai susitiksime dar kartą.
Po pokalbių atėjo metas viktorinai. Teisingiems atsakymams surasti buvo galima naudotis internetu, knygomis ar net telefono skambučiu draugui ar šeimos nariui. Viktorinos dalyviai klausė bibliotekininkės parinktų įdomių faktų apie gyvūnus ir aktyviai  diskutavo. Dalyviams reikėjo pakomentuoti nuotraukas su gyvūnais, apibūdinti jų nuotaiką, sugalvoti vardą, sukurti istoriją. Įdomu buvo iš didžiulio sąrašo išrinkti po keletą labai patikusių ir dar negirdėtų gyvūnų vardų. Susitikimo pabaigoje padėkojome vieni kitiems už gražias kartu praleistas akimirkas. Mūsų augintiniai tikrai niekada nejaus alkio, troškulio, baimės, skausmo.

Jolantos Jatulienės informacija



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09