Duomenų bazės

Duomenų bazės

LAICONAS, Erikas

„Tylos ir amžinos tamsos, požeminių upių ir krioklių, milžiniškų įgriuvų ir siaurų plyšių karalystė. Tai pasaulis, kuriame tarp nepakartojamo ir nežemiškai nuostabaus grožio požeminių peizažų paslaptys slypi kiekviename žingsnyje. Čia, tūkstantmečiame šaltyje ir tamsybėje, „auga" savotiški akmeniniai medžiai ir skleidžiasi nepaprastų akmeninių gėlių kristalai".

Ši knyga atverčia naujus tikrovės klodus mūsų šalyje, – tai speleologija, mokslas apie žemės urvus, jų sandarą, įvairių civilizacijų pėdsakus, reikšmę žmonijai.

Knygos autorius, vienas iš Lietuvos speleomokslininkų ir praktikų, Erikas Laiconas įdomiai ir spalvingai pasakoja apie šio mokslo ištakas, pasaulinę raidą, svarbiausius atradimus žemės gelmėse. Daug puslapių skiria sunkiai ir pavojingai urvų tyrinėtojų kasdienybei, jų veiklai, prilygstančiai astronautų žygdarbiams.

Autorius, būdamas bene žymiausias Lietuvos speleologas, pateikia gausių žinių apie mūsų šalies urvų istoriją, būrio drąsuolių veiklą ir sovietų laikais, ir nepriklausomybės metais tyrinėjant Kaukazo, Vidurinės Azijos, Bulgarijos kalnų urvus.
Paskutinio redagavimo data: 2018-10-15