Renginiai

2018

  2018-10-17



Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje spalio 16 dienos vakarą vyko skaitymai vaikams ir katinams.

Tai jau nebe pirmas toks kates mylinčiųjų susitikimas bibliotekoje. Pirmą kartą skaitytojai su savo katėmis buvo susirinkę rugsėjo mėnesį Skaitytojų aptarnavimo skyriuje. Ši idėja kilo skyriaus vedėjai Eglei. Skaitymai su katėmis patiko visiems susirinkusiems. Žinia apie tokius skaitymus pasklido labai greitai ir buvo nutarta tokį susitikimą surengti vaikams ir jų augintiniams.

Į skaitymus atėjo penki katinai. Juos atlydėjo penki mažieji jų šeimininkai iš Saulės pagrindinės mokyklos 4b klasės, penkios mamos ir dvi mokytojos: Odeta ir Ligita, ir apie katinuką namuose svajojantys vaikai. Visus juos pasitiko bibliotekininkės ir katė Ota. Ota bibliotekoje lankosi jau nebe pirmą kartą, todėl svečius sutiko kaip tikra šeimininkė, kaip bibliotekininkė, ir skaitomų tekstų ji klausėsi įsitaisiusi ant bibliotekininkės stalo. Bibliotekininkės Violeta ir Staselė parengė knygų apie kates parodą (joje puikavosi apie 40 knygų) ir perskaitė keletą eilėraščių apie katinus. Bibliotekininkė Dovilė pristatė knygas, kuriose rašoma apie kačių elgseną, atsakoma į daugybę kačių augintojams kylančių klausimų. Visi susirinkusieji mielai pasakojo apie savo augintinius ir dalinosi patirtimi. Turbūt, kiekvienas auginantis katę galėtų papasakoti šimtus istorijų apie savo augintinius ir kiekvienam jo katė yra pati gražiausia ir mieliausia. Tačiau klausantis pasakojimų apie kitus katinus supranti, kad kiekvienas gyvūnėlis turi savo charakterį, savo ypatingą istoriją ir ypatingą jį mylintį žmogų.

O katės ir katinai, kol jų šeimininkai kalbėjo apie savo augintinius, gyveno savo katinišką gyvenimą: kas gulėjo ant stalo ir visus stebėjo iš viršaus, kas vaikštinėjo, kur norėjo, ir tyrinėjo aplinką, o kas tyliai ir ramiai tupėjo susirangęs ant šeimininkės kelių.

Susitikimas neprailgo. Į namus visi išsiskirstė kupini pačių geriausių emocijų.

 

Dovilės Kurlienės informacija



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09