Renginiai

Muzikinė popietė Kepaliuose

  2018-10-16



„Mielieji, gamtoje ir gyvenime įsigalėjus bobų vasarai pats laikas pasimėgauti prisiminimais ir sodų gėrybėmis...“, – tokiais žodžiais atskriejo kvietimas, siūlantis kepaliečiams dalyvauti muzikinėje popietėje „Ar pameni?“.

Popietė buvo pradėta rašytojo J. Erlicko žodžiais apie bobų vasarą. Kiek vėliau, nuskambėjus Noros Bumbierės atliekamai dainai „Par pėdėjo lapu“,  renginio dalyviai sukluso: melodija labai girdėta, bet žodžiai nelietuviški, o kai pasigirdo ta pati daina lietuvių kalba, tapo viskas aišku –  tai S. Donskovo daina „Paskutinis lapas“. Popietės metu originalo kalba buvo leidžiamos senos geros dainos, o dalyviai spėliojo, koks dainos pavadinimas, kas ją atlieka lietuviškai. Išklausę dainų, paragavę atsineštų vaišių (į popietę tradiciškai rinkosi moterys ir atsinešė rudeniškų gardumynų iš obuolių), dalyviai atliko keletą psichologinių testų, kuriais pasitikrino, ar negresia rudeninė depresija. Moterys piešė, komentavo savo piešinius ir stebėjosi, kaip tiksliai testai atskleidžia jų charakterius.

Į popietę atėjusios moterys džiaugėsi, kad smagiai praleido pavakarę ir tikino, jog vakarams ilgėjant, panašių renginių dalyvių skaičius augs.

 

Ritos Blavaščiūnienės inf.

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09