Renginiai

2018

  2018-10-19



Spalio 18 d. Linkaičių filiale suorganizuota popietė „Gyvenimo prieskoniai“. Lankytojos susirinko pasikalbėti apie tai, kas teikia jų gyvenimui spalvų, džiaugsmo, kas sukelia pasitenkinimą, leidžia pabėgti nuo kasdieninių rūpesčių, atsipalaiduoti.

Vidai didžiausias džiaugsmas – bendravimas su ketverių metų dukrele, jos išdaigos. Mergaitė labai judri, smalsi, todėl mamai nuobodžiauti nėra kada. Kartu kepa duoną, kartu eina į daržą. Žiemą Vida turi daugiau laiko, todėl gali atsidėti mėgstamam užsiėmimui – mezgimui. Reda papasakojo apie keliones. Su šeima aplankytos ir Lietuvos, ir Latvijos įdomesnės vietos, o su vyru keliauta ir po tolimesnį užsienį: Austriją, Vokietiją, Prancūziją. Daug džiaugsmo Redai suteikia susitikimai su anūkėliu Vakariu. Moteris prasitarė, kad turbūt visos močiutės anūkus lepina ir leidžia jiems daugiau, negu leisdavo savo vaikams. Jai pritarė buvusi pedagogė Elena, prisiminusi keletą linksmų savo anūkų išdaigų. Moteris su šeima labai mėgsta keliauti. Daugybė įspūdžių parsivežta iš Tenerifės salos, Egipto, Slovakijos, Turkijos, Italijos ir kitų šalių. Į Ukrainą, Latviją, Lenkiją ir Baltarusiją  buvo išvykusi su kitais Trečiojo amžiaus universiteto studentais. Buvusios mokytojos teigimu, kelionės leidžia pažinti pasaulį,  praplečia akiratį. Aktyvi bibliotekos lankytoja daug skaito, kuria įvairius rankdarbius. Pedagogės Jurgitos aistra – taip pat kelionės. Jos šeima yra aplankiusi nemažai užsienio šalių. Jurgitos nuomone, labai gražių ir įdomių vietų yra ir šalia mūsų, Lietuvoje. Moteris prisiminė, kaip vieną vėlyvą rudens vakarą Mūšos Tyrelyje klausėsi vilkų kaukimo. Popietės dalyvėms ji parodė filmuotą medžiagą iš ką tik aplankyto Akmenės rajono karjero, kuris stebina egzotiškais vaizdais. Kitas Jurgitos pomėgis – skaitymas.

Bibliotekininkė palinkėjo visoms moterims rasti laiko mėgstamiems užsiėmimams, mėgautis kūrybos valandėlėmis, vertinti gyvenimą su visomis jo spalvomis ir skoniais.

 

A. Stulginskienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09