Renginiai

Susitikimas su Arvydu Juozaičiu

  2018-10-26



Spalio 24 d. filosofas, rašytojas, humanitarinių mokslų daktaras, Atgimimo Sąjūdžio pirmeivis Arvydas Juozaitis Joniškio krašte pristatė savo naujausią knygą „Tėvynės tuštėjimo metas“ (2017).

Rašytojas lankėsi Žagarės ir Joniškio miestų bibliotekose. Pristatydamas knygą autorius pabrėžė, kad emigracija yra globalizacijos pasekmė. Tai atsispindi ir simboliškame jo knygos „Tėvynės tuštėjimo metas“ viršelyje, kuriame pavaizduotos vakarų link tekančios dvi upės, kurios susilieja į vieną vagą, o jos gale – saulėlydis. Pasak autoriaus, tai mūsų kraujas, išsiliejantis į vakarus ir ten ištirpstantis tarp milijono kitų. Rašytojo manymu, mūsų iškovota laisvė keliauti, dirbti ir gyventi kitur atsisuko prieš mus pačius.

Autorius džiaugėsi lankydamasis Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje, nes jo naujos knygos pavadinimas ir idėjos glaudžiai susijusios su J. Avyžiaus romanu „Sodybų tuštėjimo metas“.

Sutikimo metu taip pat kalbėta apie gimtosios kalbos svarbą, švietimą, kultūrą, skaldančias Lietuvą socialines problemas ir artėjančius Lietuvos Respublikos prezidento rinkimus.

Atsisveikindamas svečias bibliotekai padovanojo pristatytą knygą „Tėvynės tuštėjimo metas“.

G. Vilčiauskienės inf.
R. Mačiukienės nuotr.

 



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09