Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-10-26



Spalio 25 d. Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje lankėsi lietuvių poetė, prozininkė, eseistė, dramaturgė, literatūros kritikė Renata Šerelytė.

Susitikimą rašytoja pradėjo pasakojimu apie nelengvą vaikystę, skaudžius išgyvenimus netekus artimųjų, didžiulį nepriteklių. Paklausta apie kūrybinio kelio pradžią, ji atviravo, kad nuo pat mažens tvirtai žinojo ateityje tapsianti rašytoja. Taip pat rašytoja atviravo, kad skaitymas – viena didžiausių rašytojos aistrų. Ji užsiminė, kad jos, kaip geriausios skaitytojos, vardas puikavosi ant šalia namų esančios bibliotekos garbės sienos. Nuo mažų dienų biblioteka autorei yra viena jaukiausių erdvių. Vienerius metus ji netgi pati dirbo bibliotekoje.

Autorė kalbėjo apie tai, iš kur ji semiasi įkvėpimo savo kūrinių personažams, kaip atsiranda knygų pavadinimai, kaip vyksta pats rašymo procesas. Susitikimo metu rašytoja užsiminė ir apie  planuojamas išleisti dvi naujas knygas, tačiau nepasidavė susirinkusiųjų provokacijoms ir visų turinio detalių neatskleidė.

R. Šerelytė ateityje planuoja parašyti romaną apie partizanus. Anot autorės, šis jos kūrinys bus tarsi padėka už šių žmonių paaukotas gyvybes.

Susitikimo metu netrūko gerų emocijų ir nuoširdaus juoko, todėl valanda pralėkė akimirksniu.

D. Valuckienės inf.
R. Mačiukienės nuotr.
Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09