Renginiai

2018

  2018-10-29



Spalio 25 d. Viešojoje bibliotekoje vyko bibliotekos darbuotojams skirtas seminaras, kuriame buvo kalbama apie sveikatos stiprinimą ir socialiai pažeidžiamų grupių integraciją visuomenėje.

Joniškio „Aušros“ gimnazijoje dirbanti psichologė Justina Čepulytė kalbėjo apie psichologinius bendravimo su „sunkiais vaikais“ aspektus, streso ir „perdegimo sindromo“ požymius. Psichologė teigė, kad bendraujant su socialiai pažeidžiamais asmenimis reikėtų stengtis juos suprasti, pažinti ir ieškoti bendro kompromiso.

Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos Dienos užimtumo centro darbuotojos pristatė neįgaliųjų įtraukties veiklas Joniškio mieste. Susirinkusieji taip pat buvo supažindinti su metodinėmis rekomendacijomis, kaip bendrauti su specialiųjų poreikių turinčiais asmenimis.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos darbuotojos pristatė „Sensorinių skaitymų“ programą vaikams, turintiems kalbos ar komunikacijos sutrikimų. Šių skaitymų metu vaikams suteikiama galimybė patirti pasakojimą ne vien tik kalba, bet ir kitais pojūčiais. Po programos pristatymo Dienos užimtumo centro lankytojams vyko sensorinių skaitymų užsiėmimas „Makaronai sniego žmogui“.

Seminaro pabaigoje Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Jolita Puidokienė pristatė projektą „Joniškio rajono gyventojų sveikatos stiprinimas ir ligų prevencijos vykdymas“. Biuro direktorė kalbėjo apie planuojamus įsigyti įrengimus ir numatomas vykdyti projekto veiklas.

G. Vilčiauskienės inf.

R. Mačiukienės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09