Apie mus

Naujienos



Joniškio J. Avyžiaus viešosios bibliotekos Plikiškių ir Linkaičių filialuose nuo lapkričio 12 dienos vyko renginiai, skirti Šiaurės šalių literatūros savaitei.

Vaikai dalyvavo piešinių konkurse „Mano superherojaus kaukė“. Buvo pateikta net 30 darbų, kurie eksponuojami ant demonstracinės bibliotekos sienelės. Vaikai pasirinko įvairias piešimo priemones. Vieni spalvino pieštukais ir kreidutėmis, kiti savo darbus stengėsi papuošti blizgiais rašikliais. Bibliotekos lankytojai balsavo ir rinko gražiausias kaukes, todėl, susumavus rezultatus, Tito, Faustos ir Saulės piešiniai buvo pripažinti geriausiais. Vaikams buvo įteiktos padėkos ir žaismingi rašikliai su knygų herojais.

Lapkričio 12 dieną vyko garsiniai skaitymai „Skaitome kartu su visa Šiaure“. Rytmečio valandą mažieji skaitytojai, pasipuošę pačių pasigamintomis kaukėmis, klausėsi ištraukos iš E. ir A. Vahlundų knygos „Superherojų vadovas“. Buvo labai netikėta, kai staiga pasirodė raudonai persirengusi knygos herojė Lisa, kurią suvaidino ketvirtokė Saulė. Ji papasakojo vaikams apie surastą bibliotekoje knygą.

Pavakare susirinkęs jaunimas skaitė ištrauką iš norvegų rašytojo S. Strangerio knygos „Tie, kurių nėra“. Jautri istorija paskatino pasidalinti mintimis apie imigraciją, pagalbą vienas kitam, jaunimo problemas. Skaitytojai, įkvėpti perskaitytos ištraukos, sėdo rašyti laiško pagrindiniams veikėjams – Emilijai ir Samueliui.

Linkaičių filialas Šiaurės šalių literatūros savaitės renginiuose dalyvauja dvyliktą kartą. Suaugusieji skaitytojai klausėsi bibliotekininkės skaitomos islandų rašytojo E. M. Guðdmundsson’o romano „Islandijos karaliai“ ištraukos. Knygos autorius herojų vaidmenis skyrė kvailiams, kurių elgesys nenuspėjamas, bet kvailiai, pasak kūrėjo, suteikia gyvenimui spalvų. Renginio dalyvius patraukė komiškos situacijos, ironija, pastebėta sąsajų su mūsų dienų tikrove.

Aušros Kriščiūnienės ir Aleksandros Stulginskienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09