Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-11-16



Lapkričio 15 d. Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje ir Žagarės filiale lankėsi literatūros kritikas, poetas ir 2017 Metų knygos „Pietinia kronikas“ autorius Rimantas Kmita.

Autorius papasakojo, kaip kilo mintis parašyti  romaną apie joniškiečiams puikiai pažįstamą Šiaulių pietinį rajoną. Žmonės kartais gėdijasi kalbėti savo gimtąja tarme,  o tarmiškai parašyta  kūryba dažnai sunkiai suprantama. Šis specifine Šiaulių šneka parašytas romanas sulaukė nepaprasto pasisekimo, jo tiražai kartojami, sukurtas miuziklas, rašomas scenarijus kino filmui, rengiamos ekskursijos Pietiniame rajone Šiauliuose. R. Kmita  su malonumu  bendravo su knygos skaitytojais, kurie dalijosi prisiminimais ir įspūdžiais. Romano herojaus, bręstančio jaunuolio savęs paieškos aktualios ir šiandienos jaunimui, o detalus to meto aplinkos aprašymas puikiai iliustruoja tėvų jaunystės laikus.

Rimantą Kmitą pasiūlė skaitytojai „Šimtmečio knygos“ rinkimuose, kurie buvo rengiami pagal viešosios bibliotekos vykdomą projektą „Joniškis - ant šimtmečio bangos keteros“.

Eglės Šukienės inf.

Dovilės Kurlienės nuotr.

  



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09