Renginiai

Dalyvavome knygų mugėje Šiauliuose

  2018-11-20



Lapkričio 17 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojos Ieva Lipskienė, Violeta Katinienė ir Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė dalyvavo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos organizuotoje knygų mugėje.

Šių metų Šiaulių knygų mugės šūkis – „Įkvėpkime Lietuvą“, kuriuo siekiama prisidėti prie Šiaulių, kaip stipraus regiono kultūros centro, kūrimo, mažinti kultūrinę atskirtį tarp sostinės ir Lietuvos regionų, įkvėpti jaunus žmones kurti savo gimtajame mieste, skatinti visuomenę skaityti, suteikti galimybę susipažinti su knygų ir meno naujienomis, dalyvauti kultūrinėje, meninėje, edukacinėje veikloje.

Knygų mugėje buvo pristatyta edukacinė programa „Piešimas ant marškinėlių... arba skarelių“, kai piešiama specialiais tekstiliniais flomasteriais arba kreidelėmis ant medžiagos. Užlyginus piešinuką lygintuvu, kūrinys neišsiskalbia. Buvo paruošta trafaretų, atitinkančių mugės šūkį: Lietuvos kontūro žemėlapiai, Vyčio trafaretas, Gediminaičių stulpai, įvairūs užrašai.

Mugėje joniškietės ne tik dalijosi savo idėjomis, bet ir turėjo progą pabendrauti su kolegomis ir išbandyti jų siūlomas edukacijas.

Ievos Lipskienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09