Renginiai

Šiaurės šalių literatūros savaitė Stungių, Jurdaičių ir Stupurų bibliotekose

  2018-11-20



Stungių, Jurdaičių ir Stupurų bibliotekos įsijungė į Šiaurės šalių literatūros savaitės renginių šurmulį.

Lapkričio 16 d. Stungių bibliotekoje vyko popietė „Kelionė su Šiaurės šalių herojais“. Bibliotekininkė Diana Kidelienė susirinkusiems vaikams priminė, kad jau dvidešimt du metus yra organizuojama Šiaurės šalių bibliotekų savaitė, kurioje dalyvauja tūkstančiai vaikų ir suaugusiųjų iš įvairių pasaulio šalių. Susirinkusiems dalyviams buvo pademonstruotas šių metų plakatas ir paskelbta tema ­– „Šiaurės herojai“.

Uždegę žvakes ir jaukiai susėdę ratu, Stungių bei Stupurų kaimų vaikai klausėsi bibliotekininkės skaitomos ištraukos iš švedų Eliaso ir Agnes Våhlundų knygos ,,Superherojų vadovas“. Pagrindinė knygos veikėja - Lisa, iš kurios mokykloje tyčiojasi berniukų gauja. Vieną dieną nuo užgauliotojų pasislėpusi bibliotekoje mergaitė atranda magišką knygą, kuri viską pakeičia. Ši knyga Lizai padeda tapti superheroje. Padiskutavę apie patyčias, pasvajoję kokių galių norėtume įgyti, kam norėtume padėti, kokius gerus darbus galėtume atlikti, vaikai pasigamino superherojų kaukes. Kiekvieno „superherojaus“ laukė užduotys: atspėti švediškų žodžių reikšmes, paskaityti Šiaurės šalių rašytojų knygų ištraukas, užrašyti labiausiai patikusius herojus, sukurti pasakojimą.

Jurdaičių filialo vyr. bibliotekininkė D. Užkuraitienė  apsilankė Jurdaičių socialinės globos namuose, kur  buvo suorganizuoti garsiniai skaitymai „Šiaurės šalių pasakojimai“.   Žvakių šviesoje buvo garsiai skaitoma ištrauka iš Simono Strangerio romano „ Tie, kurių nėra“. Jurdaičių kaimo bibliotekos suorganizuotas renginys suteikė progą neįgaliesiems  susipažinti su Šiaurės šalių literatūra ir tradicijomis, pabendrauti  tarpusavyje.

Malonu buvo prisijungti prie gražios tradicijos, drauge skleisti skaitymo džiaugsmą, meilę knygai ir jos herojams.

Dianos Kidelienės ir Dianos Užkuraitienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09