Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-11-21



Lapkričio mėnesį Žagarės bibliotekoje eksponuojama Žagarės specialiosios mokyklos dienos užimtumo centro lankytojų darbų paroda.

Darbams kurti panaudotos įvairios medžiagos – nebereikalingi laikraščiai, audinių skiautės, gamtinės medžiagos. Senos audinio atraižos sugulo į  paveikslą, naudojant senus laikraščius padaryti padėkliukai. Iš eglės kankorėžių suklijuoti kalėdiniai papuošimai, o iš klevo lapų susukti rožių žiedai, sudėti į dailiai padarytą popierinę vazą. Su siūlais susuktos medžio šakos tapo puikiu voratinkliu, kurio viduryje patupdytas akmeninis voras. Iš gausybės popierinių gėlyčių padaryta girlianda.

Didžiausių komplimentų sulaukia keramikos gaminiai. Įvairios vazos saldumynams, gėlėms, stalo dekoracijos žavi savo formomis ir spalvomis. Ne vienas pamatęs parodoje eksponuojamus keramikos darbus nori juos įsigyti. Daiktai yra gražūs ir tinkami naudoti buityje.

Žagarės specialiosios mokyklos dienos užimtumo centro socialinė darbuotoja Renata Macienė sako, kad užimtumo centro lankytojai noriai lanko įvairius užimtumo būrelius. Kiekvienas  daro tai, kas geriausiai sekasi. Ne visų rankoms paklūsta smulkios detalės ar įrankiai. Užimtumo centro lankytojai viską daro su didele meile ir džiaugiasi, kad savo kūrybą gali parodyti Žagarės miesto bendruomenei.

Aušros Jonuitytės inf. ir nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09