Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-11-28



2018 m. lapkričio 19–25 d. visoje Lietuvoje bei Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos filialuose vyko suaugusiųjų mokymosi savaitė „Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“, kurios pagrindinė organizatorė – Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija.

Žagarės bibliotekoje vyko vėlimo pamoka, kurią vedė Žvelgaičių kaimo bendruomenės pirmininkė Regina Gužauskienė. Moteris labai mėgsta rankdarbius, imasi įvairių jų technikų. Ji mielai sutiko pamokyti ir kitas to norinčias išmokti moteris. Šį kartą ji mokė velti sausu būdu. Kiekviena besimokanti pasirinko po patinkamą spalvą ir ėmėsi darbo. Pirmiausia delnais buvo suveliami rutuliukai, tada pratampomi ir pradedami badyti vėlimo adata. Ne visoms iš karto išėjo pasiekti norimą rezultatą – neklausė rankos, adata dažniau smigo ne į vilną, o į pirštą. Tačiau perpratusios darbą moterys padarė nemažai – kam pavyko sagės, kam karoliai. Minint Lietuvos šimtmetį neapsieita ir be tautinės vėliavos spalvų papuošalų. Pamoka labai patiko, moterys nutarė, kad kitą sykį imsis rimtesnių gaminių.

Gaižaičių filiale vyko kūrybinės dirbtuvėlės „Kvilingo technika kalėdiniuose atvirukuose“, kurių metu lankytojos kūrė kalėdinį atviruką. Naudojant kvilingo adatą iš spalvotų popierinių juostelių buvo susukami rutuliukai, iš kurių vėliau suformuotos figūrėlės. Sukurtos figūrėlės vėliau buvo klijuojamos ant popierinio pagrindo.

Gataučių filiale vyko edukacinis užsiėmimas „Nusipiešk mandalą sau“, kurio metu sukurta daug gražių ir spalvotų mandalų. Lankytojams toks edukacinis užsiėmimas padėjo atsipalaiduoti nuo kasdieninių rūpesčių, darbų, sustiprino tarpusavio bendravimo ryšius. 

Maldenių bibliotekoje vyko edukaciniai užsiėmimai „Grožį kuriame patys“, kuriuos vedė Šiaulių miesto sav. globos namų padalinio „Goda“ keramikos dirbtuvių vadovė Solveiga Stanevičiūtė, kuri jau vasara maldeniečius supažindino su keramikos istorija, technikos pagrindais bei formavimo ir dekoravimo būdais. Vasaros užsiėmimo tema buvo lėlės iš molio. Šį kartą tema – žvakidės, kurios gali tapti puikia kalėdine dovanėle. Visi, suaugusieji ir juos atlydėję vaikai ar anūkai, su dideliu noru kibo prie darbo. Nuolat besišypsančios keramikės padedami visi kantriai lipdė, dekoravo. Dar laukia ilgas procesas, kol jie galės būti padovanoti ar papuoš namus. Prisilietimas prie molio suteikė daug gerų emocijų, džiugu buvo matyti besidarbuojančių švytinčius veidus. Visi nuoširdžiai dėkojo Solveigai už suteiktą galimybę dalyvauti kūrybos ir gamybos procese bei patiems sukurti unikalias žvakides.

Rudiškių bibliotekoje vyko popietė „Mano laikas...“. Kiekviena išgirsta informacija praplečia mūsų akiratį, praturtina žodyną. Bibliotekininkė pristatė pranešimą apie 4 kartas, tai Kūdikių bumo, X, Y ir Z kartas, apibūdino jų skirtumus. Popietės dalyvės pakviestos diskusijai, kaip visoms kartoms kartu sugyventi, kaip išmokti gerbti kitus, neprimetinėti savo vertybių, būti tolerantiškiems. Pritarta nuomonei, kad kiekviena karta verta pagarbos ir susižavėjimo, turinti vertybių ir tikslų, atspindinčių savo laikmetį.

Stungių filiale buvo surengta paskaita „Širdies kraujagyslių ligos ir prevencija“. Renginio metu Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Lolita Gulbinaitė susirinkusiems dalyviams papasakojo apie kraujotakos sistemos ligas, rizikos veiksnius, įtakojančius širdies ir kraujagyslių ligų atsiradimą, patarė, kaip gerinti gyvenimo kokybę. Sveikatos biuro specialistė atliko kūno sudėties analizės tyrimą. Tai lengvas, greitas ir tikslus būdas daugiau sužinoti apie savo kūno sudėtį bei padidinti motyvaciją keisti savo gyvenimo būdą. Kiekvienam renginio dalyviui buvo nustatytas kūno svoris, riebalai, raumenų ir kaulų masė, kūno skysčių kiekis,  metabolinis amžius bei atspausdina asmeninė tyrimo ataskaita.

Džiugu, kad šioje iniciatyvoje dalyvavo, įgijo žinių ir savo akiratį praplėtė nemažai rajono gyventojų.

 A. Jonuitytės, M. Sviderskienės, L. Lukošiūnienės, L. Adomaitienės, I. Lacienės, D. Kidelienės inf. ir nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09