Renginiai

2018

  2018-12-05



Rašytojas Darius Rekis Joniškyje lankėsi jau ne vieną kartą. Paprastai rašytojas susitinka su suaugusiais savo skaitytojais.

Tačiau gruodžio 5 dieną Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje Darius Rekis susitiko su jaunaisiais skaitytojais, o tiksliau, su Saulės pagrindinės mokyklos 2b klasės mokiniais.

Darius Rekis vaikams yra parašęs dvi knygas: „Kaip Kukiai su gruzdžiais kovojo“ ir „Viską susapnuoti dar kartą“. Rašytojas mokė vaikus kurti pasaką: pirmiausia reikėjo sugalvoti veikėjus, veikėjams sugalvoti vardus, vietą, kurioje gyvens pasakos veikėjai ir nuotykių, kuriuos patirs pasakos herojai. Minčių ir pasiūlymų buvo daug: makaronų kukulis Pulis, ilgakojis berniukas Filas, gumininiai (taip, būtent gumininiai) kopūstai ir daugybė kitų. Pasaka pavyko, kūrybinis procesas pasirodė ne toks jau ir sunkus, greičiau, linksmas. Bet pasaka buvo tik įpusėjusi, todėl rašytojas vaikams skyrė užduotį – grįžus į mokyklą ar į namus, sugalvoti pasakai būtinai laimingą pabaigą.

Susitikimas prabėgo puikiai, o vaikai padovanojo rašytojui Dariui Rekiui piešinius, kuriuos įkvėpė būtent šio autoriaus knyga „Kaip kukiai su gruzdžiais kovojo“.

 

Dovilės Kurlienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09