Renginiai

2018

  2018-12-06



Gruodžio 3 d. Bariūnų bibliotekoje vyko popietė „Kalėdinių žaislų gaminimas“, į kurią rinkosi Bariūnų kaimo bendruomenė.

Šios popietės metu iš nereikalingų kartoninių įvairaus dydžio dėžučių, blizgančio spalvoto dovanų popieriaus ir įvairiaspalvių juostelių buvo pakuojamos ir rišamos dovanos. Pasišnekučiuodami susirinkusieji surišo keliasdešimt dėžių ir dėželių, kurios papuoš bendruomenės Kalėdų eglę.

Artėjant šventėms norisi visus suburti vienam tikslui, atrasti savyje nors vienai akimirkai gerumo, ramybės, o kartu ir šventinio džiaugsmo. Bariūnų vaikų darželio vaikučių tėvelių buvo prašoma iš anksto pagaminti angelą. Kol vieni galvojo, kaip ir ką gražaus sukurti, kiti nešė savo rankomis pagamintus ir šilumą skleidžiančius angeliukus.

Gruodžio 5 d. vykusio edukacinio rytmečio „Žiemos angelai“ metu su vaikų darželio vaikučiais bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė taip pat kibo į darbus. Patys mažiausieji ant popieriaus spaudė delniukus, klijavo galvytes ir plaukelius, piešė šypsenėles, kitiems vaikučiams teko klijuoti aplikacijas iš paruoštų medžiagų. Susikaupę priešmokyklinukai dirbo su 3D pieštukais, jiems teko piešti angelą. Šventinis pasiruošimo šurmulys subūrė visus tarsi į vieną šeimą.

Po pietų užsukęs būrelis vaikų taip pat išbandė 3D pieštukus. Jiems teko ta pati užduotis – piešti angelus. Ši technikos rūšis skatino vaikų kūrybiškumą, saviraišką ir fantaziją.

 

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09