Renginiai

Padėka už draugystę

  2018-12-10



Gruodžio 6 d. Jono Avyžiaus viešoji biblioteka pakvietė ištikimiausius savo bičiulius ir aktyviausius skaitytojus į jau tradiciniu tapusį Padėkos vakarą. Į renginį susirinko gausus būrys bibliotekos lankytojų iš Joniškio ir aplinkinių rajonų.

Padėkos vakarą pradėjo bibliotekos direktorės pavaduotoja Gita Vilčiauskienė. Ji trumpai pristatė per metus bibliotekoje nuveiktus darbus, apsilankiusius svečius, vykusias parodas ir  akcijas.

Renginyje dalyvavo Joniškio rajono savivaldybės meras Gediminas Čepulis ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Erika Šivickaitė. Meras sveikino susirinkusius su artėjančiomis šventėmis, bibliotekos darbuotojams dėkojo už organizuojamus renginius, o skaitytojams už aktyvų lankymąsi juose. Rajono vadovas į Padėkos vakarą atvyko ne tuščiomis - jis jau antrą kartą specialiu prizu apdovanojo aktyviausią bibliotekos bičiulį. Šiais metais už prasmingas iniciatyvas ir bendruomenės telkimą kultūrinei veiklai mero dovana – kelionių žinynas „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“ – įteikta Linai Vyšniauskaitei. Ši veikli moteris aktyviai dalyvauja bibliotekos kultūriniame gyvenime, rūpinasi Stupurų kaimo bibliotekos gerove, skatina savo šeimos ir bendruomenės narius ne tik skaityti, bet ir dalyvauti bibliotekos renginiuose, konkursuose, palaiko bibliotekos idėjas ir padeda jas įgyvendinti.

Vyriausioji bibliotekininkė projektinei ir edukacinei veiklai Ieva Lipskienė trumpai pristatė šiais metais vykusius projektus, dėkojo bičiuliams už aktyvų dalyvavimą. Ieva taip pat pasidžiaugė Joniškyje pastatytais knygų nameliais, ragino į biblioteką užsukti 2018 metais gimusių vaikų tėvelius atsiimti ,,Šimtmečio mažylių“ dovanėlių.

Šiltus žodžius bičiuliams dovanojo bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė. Dėkodama už dar vienus drauge praleistus metus, direktorė įteikė net vienuolika padėkų. Padėkota A. Impolienei, S. Jonkutei, J. Rudienei, A. Tumaitienei, Dz. E. Irbytei-Staniulienei, R. Leknickienei, E. Karoblytei, L. ir A. Kirilkoms, P. Rudauskienei, A. Jonaitienei ir Joniškio literatų klubui „Audruvė“, Žiemgalos-Aukštaičių kultūros draugijai.

Vakaro metu buvo apdovanoti ir „Šimtmečio skaitytojai“ pagal projektą „Joniškis – ant šimtmečio bangos keteros“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Jais tapo E. Jakubauskaitė, V. Vyšniauskaitė, S. ir D. Kaminskai, V. Šutinienė ir P. Plekavičiūtė.

Savo skaitytojams ir visai Joniškio bendruomenei biblioteka padovanojo „Kelionės teatro“ spektaklį „Bevardė“, kurį atliko aktorės Donata Kielaitė ir Diana Anevičiūtė.

Dovilės Valuckienės inf.

Ritos Mačiukienės nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09