Apie mus

Prieššventiniai džiaugsmai Plikiškių bibliotekoje



Plikiškių bibliotekos mažieji skaitytojai pasitinka šv. Kalėdas linksmai nusiteikę, nes Advento pradžiai jie kartu su bibliotekininke Aušra Kriščiūniene iš kartono atliekų pasigamino ryškiaspalvį Advento kalendorių.

Kiekviena kalendoriaus diena dekoruota žiemos motyvais, šventiniais lipdukais, juostelių atraižomis. Kasdien, vaikams atskubėjus į biblioteką, yra traukiamas  kaspinėlis, kuriame pasislėpusi užduotis. Įveikus užduotį, vaikų laukia dovanėlė.

Dar iš rudens bibliotekos  „Mažųjų smalsučių“  ratelio nariai rinko saldainių popierėlius, nes kilo mintis paruošti Kalėdų seneliui dovaną – didžiulę pirštinę. Buvo surinkta daugiau nei 1600 saldainių popierėlių. Kadangi medžiagos pirštinei gaminti buvo pakankamai, gruodžio 6 dieną vaikai, susirinkę į kūrybines dirbtuvėles „Dovana Kalėdų seneliui“, ėmėsi  darbo. Veiklos buvo daug: reikėjo surūšiuoti popierėlius pagal spalvas, dydį, derinti juos klijuojant juostomis. Pirštinė pavyko šventiška, spalvinga.

Sekančią dieną vaikų laukė staigmena. Kalėdų senelio pagalbininkė Snieguolė, sužinojusi, kad mažieji skaitytojai taip šauniai padirbėjo, atsiuntė jiems pirmojo sniego obuolių pyragą. Vaikai, susėdę prie stalo, prisiminė, kaip buvo švenčiamos Kalėdos senovėje, kalbėjo apie šventines svajones ir dėkojo Snieguolei už skanų pyragą.

 

 Aušros Kriščiūnienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09