Renginiai

Bibliotekos edukacijos ,,Vaikų žiemos turgelyje“

  2018-12-14



Artėjant gražiausioms metų šventėms Indrė Stalnionienė ir Joniškio kultūros centras vaikus ir jų tėvelius sukvietė į Joniškio kultūros centrą, kur vyko ,,Vaikų žiemos turgelis“. Renginyje dalyvavo net 12 prekiautojų nuo 3 iki 15 metų. Buvo galima įsigyti žaislų, vaikiškų knygų, drabužių, vaikų ir jų tėvelių pagamintų darbelių.

,,Vaikų žiemos turgelio“ dalyvėmis tapo ir Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojos, kurios vaikams dovanojo net 4 edukacijas. Bibliotekininkės pristatė šviečiančius molbertus, smėlio ir šviesos spalvų staliuką, papildytos realybės knygas, kvietė sukurti knygų skirtukus ir juos įlaminuoti.

Vaikai, nekantraudami nuplaunamais markeriais nupiešti kalėdinius piešinukus, akimirksniu apspito šviečiančio stiklo molbertus. Smėlio ir šviesos spalvų staliukas tapo puikia pramoga ne tik mažiesiems turgelio dalyviams, bet ir jų tėveliams. Visiems buvo smalsu paliesti, pamėginti kažką nupiešti smėlyje. Tie, kuriems knygų skaitymas neįdomus, pasitelkdami išmaniąsias technologijas galėjo stebėti atgyjančias iliustracijas.

Turgelio metu vyko akcija ,,Kalėdų stebuklas“. Mugės dalyviai ir pirkėjai galėjo padovanoti savo nebenaudojamą žaislą ar knygutę vaikams iš nepasiturinčių šeimų, kurie dovanų šiemet gali nesulaukti.

Renginio metu visus susirinkusius savo dainomis linksmino Mato Slančiausko progimnazijos popchoro ,,Pasakėlė“ dainininkai.

D. Valuckienės inf.
G. Vilčiauskienės nuotr. 


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09