Renginiai

Maldenių bibliotekoje vyko keramikos užsiėmimai

  2019-02-12



Vasario 9 dieną Maldenių bibliotekoje vyko edukaciniai užsiėmimai, kuriuos vedė maldeniečiams jau gerai pažįstama Šiaulių miesto sav. globos namų padalinio „Goda“ keramikos dirbtuvių vadovė Solveiga Stanevičiūtė.

Jau praeitais metais vesdama keramikos užsiėmimus, bibliotekos lankytojus buvo trumpai supažindinus su viena seniausių dailės sričių – keramika bei plačiomis molio panaudojimo galimybėmis bei  lipdymo technikos pagrindais, formavimo ir dekoravimo būdais. Kiekvienas edukacijos dalyvis turėjo galimybę pats prisiliesti prie molio ir išbandyti jo plastiškumą.

 Gruodžio mėn. buvo daromos žvakidės, kurias keramikė išsivežė į savo dirbtuves išdegti keramikos krosnyje. Praeitą šeštadienį maldeniečiai vėl susitiko su Solveiga, kuri atvežė jau išdegtas žvakides. Šį kartą darbai buvo glazūruojami, dažomi, dengiami angobu (specialiais dažais moliui). Po dengimo glazūra ir angobu dirbiniai vėl buvo išvežti degimui. Ir po to jie sugrįš atgal į Maldenių biblioteką, kurioje lankytojai galės pasidžiaugti užbaigtais kaimo gyventojų kūrybos darbeliais.

Pažintis su moliu dalyviams suteikė daug gerų emocijų, galimybę atsipalaiduoti, išmokė kantrybės, skatino jų kūrybiškumą.

 

Lionės Adomaitienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28