Apie mus

Knyga apie operos solistą Vaclovą Daunorą

  2019-03-22



KOVO 22 D. 16 VAL. kraštietė muzikologė Jūratė Katinaitė pristatys knygą „Karalių kuria aplinka“, skirtą legendiniam operos solistui žagariečiui VACLOVUI DAUNORUI. Renginys vyks Joniškio J. Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitykloje.
Bus galima įsigyti knygų.

Dainininkė Giedrė Kaukaitė „Menų faktūroje“ taip pristato šią knygą: „Spalvinga liudijimų mozaika monografijoje sugulė į ryškų, reljefišką išskirtinės Vaclovo Daunoro - dainininko, artisto, pedagogo, žmogaus - asmenybės portretą, nutapytą su meile, supratimu, su oria distancija. Portretas nėmaž nepagražintas, gyvas ir tikras, nutapytas tvirta ranka. Didžioji monografijos vertybė yra jos pozityvi intonacija, nepaisant aptariamų įvykių ir gvildenamų temų sudėtingumo. Pats leidinys - savaip meno kūrinys (dailininkas Jokūbas Jacovskis), kaip ir kitos elitinės R. Paknio leidyklos išleistos knygos.
...Žmogaus gyvenimas - kaip toji upė, kupina verpetų. Sunku povandeninius akmenis nuspėti, sunku srovių išvengti... Knygos viršelyje - karalius Pilypas be karūnos. Ši knyga - tai toji jo verta karūna“.


Paskutinio redagavimo data: 2019-03-23