Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-02-28



2019-ieji yra paskelbti vietovardžių metais, tad Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Kepalių filialas kartu su Kepalių kaimo bendruomene vasario 22 d. surengė protų mūšį „Lietuvos vietovardžiai“.

Dalyvavo penkios komandos: „Kirnaičiukai“ iš Kirnaičių, Beržininkų „Be Protai“, Žemaičių draugijos „Žemaitijos gintarėliai“ ir dvi Kepalių komandos: „No signal“ ir „Ašviniečiai“. Renginį vedė Rita Katinaitė.

Protmūšį  sudarė keturi turai po dešimt klausimų. Paskutinis turas turėjo papildomą klausimą, įvertintą dviem taškais. Pirmasis turas buvo žodžių grandinėlės, kurių pabaigos – Lietuvos miestų vardai, antrasis – klausimai, kurių atsakymai sutapo su Lietuvos kalnų pavadinimais, trečiasis – muzikinis turas apie Lietuvos upes, o ketvirtas –  turas su sufleriu – Joniškio rajono žemėlapiu. Svarbiausia buvo išsiaiškinti sąsajas. Ne visiems lengvai pavyko, o ypač jaunimo komandai. Sunkiausiai daugeliui komandų sekėsi  muzikinis turas.  

Geriausiai sekėsi kepaliečių komandai, jie protmūšių vingrybes yra perpratę, tad laimėjo žaidimą surinkę 36 taškus iš 42 galimų. Tik vienu tašku nuo jų atsiliko „Žemaitijos gintarėliai“, trečioje vietoje liko „Be Protai“. Ketvirtąją vietą stabiliai po 4 taškus rinkę, o paskutiniame ture įsismarkavę, užėmė „Kirnaičiukai“, na, o jaunimui „No signal“ dar yra kur stengtis.

Inf. ir nuotr. R. Blavaščiūnienės

Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28