Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-03-05



Vasario 28 d. Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko bibliotekos darbuotojų metodinis pasitarimas.

Artėjant pensijų kaupimo pertvarkai, darbuotojai vis aktyviau domisi, kaip būsimos permainos paveiks būtent juos. Atsakyti į svarbiausius jiems kylančius klausimus atvyko UAB „Aviva Lietuva“ ir AB „Swedbank“ atstovai. Darbuotojai taip pat buvo supažindinti apie saugius tapatybės patvirtinimo el. būdu įrankius, tokius kaip „Smart-ID“ programėlė, mobilusis parašas, slaptažodžių generatorius.  

Vėliau buvo išklausyta Viešosios bibliotekos ir teritorinių padalinių (filialų) 2018 metų veiklos ataskaita, kurią pristatė direktoriaus pavaduotoja G. Vilčiauskienė.

Džiugu tai, kad 2018 m. padidėjo lankytojų skaičius ir dokumentų išduotis, bendruomenei buvo surengta daugiau renginių, įvairių edukacijų, įgyvendinti 2 projektai, atnaujinta bibliotekos internetinė svetainė. Žinoma, buvo atkreiptas dėmesys ir į bibliotekos veiklos pagrindines problemas – nepakankamą finansavimą fondams komplektuoti, senstančią kompiuterinę techniką, nepatenkinamą kai kurių filialų patalpų būklę.

Kaip ir kiekvienais metais Jono Avyžiaus viešoji biblioteka įgyvendina Joniškio rajono savivaldybės 02 programos „Kultūros ir sporto plėtra“ priemonę Skaitymo skatinimo ir kraštiečių kūrybos sklaida. Apie šiais metais numatytas programos įgyvendinimo veiklas, paraiškų pildymo pasikeitimus kalbėjo E. Šukienė, Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja.

Zita Grigutytė, Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vedėja, pristatė pranešimą „Nepelnytai pamiršta“. Pranešimo metu vedėja citavo Č. Aitmatovo tekstus ir akcentavo, kad nereikėtų pamiršti seniau parašytų knygų, nes jos taip pat yra vertingos. Tokie knygų pristatymai numatomi surengti ir kitų metodinių pasitarimų metu.

Bibliotekos direktorė J. Šimkevičiūtė pristatė 2019-iesiems m. skirtą biudžetą, džiaugėsi kolektyvo darbo rezultatais ir linkėjo toliau vykdyti numatytus veiklos planus, domėtis inovacijomis ir įsitraukti į projektų kūrimo ir rašymo veiklą.

Pasitarimo pabaigoje vyko Lietuvos bibliotekininkų draugijos Joniškio skyriaus ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas, kurio metu V. Kuprevičienė, LBD Joniškio skyriaus pirmininkė, pristatė metinę skyriaus veiklos ataskaitą. Taip pat buvo išrinkta nauja LBD Joniškio skyriaus taryba.

 
G. Vilčiauskienės inf.
R. Mačiukienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07