Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-03-08



Vasario 28 dieną Kepalių biblioteka kartu su Joniškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru suorganizavo susitikimą su psichologe Jūrate Savickiene.

Psichologė skaitė paskaitą apie miego sutrikimus ir atmintį. Lektorė teiravosi, kaip miega į paskaitą atėjusios dalyvės: ar dažnai naktį atsibunda, kiek valandų reikia miegoti. Psichologė davė keletą patarimų, kaip išvengti miego sutrikimų, pavyzdžiui, jei naktį atsibundate ir kokią valandą vartotės negalėdami užmigti, verčiau keltis ir užsiimti kokiu nuobodžiu darbu (kad ir gėlių lapų valymu ar plytelių šveitimu). Psichologė siūlė pasinaudoti ir suspausto miego metodu: maždaug savaitę miegoti valanda ar dviem trumpiau nei įprasta, o po to miegas turėtų pagilėti.

Antra lektorės tema –  atminties gerinimas. Susirinkusiesiems klausytojoms psichologė davė atlikti kelias užduotis: liepė įsižiūrėti į paveikslėlį, o paskui iš atminties jį perkelti ant popieriaus. Atliekant užduotį „Taip sklinda gandai“ viena dalyvių skaitė trumpą tekstą, o kita klausėsi. Kitos paskaitos dalyvės turėjo plaukti už durų, kad negirdėtų pasakojamo teksto. Dalyvė, kuri klausėsi, turėjo perpasakoti tekstą atėjusiai, paskui ši – kitai. Išsiaiškinta, kad geriausiai įsimename pasakoto teksto pradžią ir galą, o vidurys – mūsų fantazijos vaisius. Iš paskaitos dalyvės išėjo susižavėjusios ir  sužinojusios daug naujo.

R. Blavaščiūnienės inf.
Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28