Duomenų bazės

Duomenų bazės

MAŽYLIS, Liudas

Liudas MAŽYLIS (g. 1954 m.) – chemikas, politologas. Dėsto Vytauto Didžiojo universitete. 2017 m. Berlyne suradęs Vasario 16-osios Akto originalą, ėmėsi naujų veiklų: filmavosi dokumentinių apybraižų cikle „Šiandien prieš 100 metų", išleido debiutinę knygą „99 metai po įvykio". Ši jo knyga – antroji literatūrinėje karjeroje.

Pirmojoje knygoje „99 metai po įvykio“ autorius pasakojo apie Vasario 16-osios Akto paieškas ir jo suradimą Berlyne, tačiau tai ir buvo vienas iš nedaugelio tikrų faktų jo veiksmo, fantastikos ir rizikingų rekonstrukcijų kupinoje knygoje.
 
Knygoje „99 šimtosios“ L. Mažylis veiksmas vyksta Valstybės 100-mečio minėjimo metais – nuo sausio 1-osios iki pat metų pabaigos. Skaitytojai sutiks nemažai jau pažįstamų veikėjų, tačiau jie čia bus kiek pasikeitę, o ir jų vaidmenys jau kiti.
 
Vienišasis profesorius – pagrindinis šio veiksmo romano veikėjas – negali neieškoti Dokumento, jis vėl leidžiasi į kelionę ir patiria begalę nuotykių, rizikuoja ir dažniausiai tuo mėgaujasi. Tiesa, jis ir toliau nepaliauja ieškojęs savo svajonių mylimosios. Užuominų apie įvairiausius meilės nuotykius knygoje „99 šimtosios“ taip pat apstu.
 
Meilė ir mirtis, kraujas ir vėl meilė. Kas iš tiesų yra Vienišojo profesoriaus varomoji jėga? „99 šimtosios“ įtrauks skaitytoją į tikrą medžioklę, kurioje netikėti posūkiai ir veiksmas konkuruoja su guviu protu ir humoru.
 
Paskutinio redagavimo data: 2019-04-01