Duomenų bazės

Vergas

DÍLVAR, Anand

Pasauliniu fenomenu tapusi meksikiečio Anand Dilvar knyga „Vergas“ – tai dvasinė kelionė, istorija, kuri sužavėjo skirtingų kultūrų ir daugeriopų patirčių žmones visame pasaulyje.
 
Istorija prasideda, kai pasakotojas, patyręs siaubingą avariją atsiduria komos būklėje. Visas jo kūnas paralyžiuotas, jis niekaip negali bendrauti su aplinkiniais. Nepaisant to, jis suvokia ir girdi viską, kas vyksta aplink.
 
Atskirtas nuo šeimos ir draugų, negalėdamas nieko jiems pasakyti ir parodyti, kad juos girdi ir supranta, jis pradeda vidinį pokalbį su savimi. Pokalbį, kuris veda į kelionę savęs pažinimo link. Vyras apmąsto visą savo gyvenimą ir suvokia, jog jis gyveno kaip vergas, priklausomas nuo malonumų, svaigalų, adrenalino, vengė atsakomybių ir nebrangino to, ką turi. Pamažu jis pasiekia būseną, kai visiškai iš naujo, nepaprastai giliai suvokia save ir savo buvimą.
 
Pasaulyje, kur tiek daug žmonių jaučiasi pasimetę, „Vergas“ padės rasti atsakymus į daugelį visiems rūpimų klausimų. Nors dažnai gąsdinantis, bet kartu ir įkvepiantis bei padrąsinantis romanas kalba visiems, kurie šiame pasaulyje ieško savo tikslo ir krypties. Čia nėra tuščiai ir banaliai išsakomų tiesų, čia vyksta nuolatinė vidinė diskusija, kurioje kyla tiek prieštaravimų, kiek tik gali kilti žmogui, ieškančiam atsakymų į sudėtingiausius gyvenimo klausimus. Ir gali būt, kad atsakymai į tuos klausimus yra arčiau nei tikimės?
 
Įžvalgiai ir paprastai parašyta knyga įkvepia keisti gyvenimą. „Vergo“ autoriaus žodžiais kalbant, ši knyga yra tam, kad sukrėstų, supurtytų ir pažadintų. Ji nekalba apie sėkmę ar pripažinimą, bet pasako viską apie džiaugsmą, meilę ir ramybę.

Bestseleriu tapusi knyga „Vergas“ tapo pasauliniu fenomenu, ji išversta į daugiau nei 24 kalbas, nupirkta beveik 2 milijonai jos egzempliorių.

 

 

Paskutinio redagavimo data: 2019-04-01