Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-04-02



Balandžio 2 d. Bariūnų bibliotekoje vyko rytmetys „Ar knyga gali tapti drauge?“, skirtas Bariūnų vaikų darželio vaikučiams.

Renginio pradžioje bibliotekininkė vaikų paklausė, ar knyga gali būti draugė? Vieni vaikai pritarė, kiti  ̶  ne. Tuomet bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė pasitelkė visas įmanomas gudrybes, siekdama įrodyti, kad tam tikromis gyvenimo situacijomis knyga gali pradžiuginti. Užsiėmimo metu su vaikais skaitytos ir kelios papildytos realybės knygos: R. Dzin „Peliūnės vasara“, Lietuvos etnografinių regionų lopšinės, G. Kaltenis „Rainiuko Pikselio kelionės po Lietuvos miestus“. Pasitelkdami išmaniąsias technologijas vaikai galėjo stebėti atgyjančias iliustracijas, kurios knygelėms suteikė dar daugiau spalvų ir patrauklumo. Ši veikla smalsius darželinukus labai sudomino.

Kiek vėliau bibliotekininkė vaikams pasiūlė suvaidinti pasaką „Vilkas ir septyni ožiukai“. Visi pasiskirstė rolėmis ir trumpai prisiminė, ką kiekvienas veikėjas turi daryti ir ką kalbėti. Suvaidinta šiuolaikiška, linksma ir nuotaikinga pasaka, kurioje vilkas ėdė ne ožiukus, o iš alkio „graužė“ knygas apie mandagų bendravimą ir deramas elgesio taisykles.

Rytmečio pabaigoje vaikų nuomonė apie knygas pasikeitė. Beveik visi patvirtino, kad knyga gali tapti drauge. Bibliotekininkė tikisi, kad atėjus laikui knyga pasibels ir į dar tuo nepatikėjusių vaikučių širdis.
 
Erikos Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28