Renginiai

Tebūnie pasaka!

  2019-04-02



Balandžio 2 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko šventė „Tebūnie pasaka!“.

Ankstų balandžio antrosios  rytą Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje susirinko pulkas pirmokų iš „Saulės“ pagrindinės mokyklos į šventę „Tebūnie pasaka!“. Ši šventė skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti, o susirinkę pirmokai buvo tie, kurie per pastarąjį pusmetį dažniausiai lankėsi ir skolinosi knygas bibliotekoje. Renginys prasidėjo lėlių spektakliu „Kiauliaganys“, pastatytu pagal H. K. Anderseno pasaką. Pasakos ir mažus, ir didelius visuomet nuneša į fantazijos ir paslapčių pasaulį.  Vaikai užgniaužę kvapą stebėjo lėles, mėgavosi muzikos garsais, su šypsena lūpų kampučiuose skaičiavo  princesės ir kiauliaganio bučinius.

Po spektaklio bibliotekininkės perskaitė garsiausio mūsų šalies iliustruotojo ir rašytojo Kęstučio Kasparavičiaus sukurtą kreipimąsi į skaitytojus, kuriame autorius ragina visus paimti į rankas knygą ir neskubėti. Šį kreipimąsi balandžio antrąją skaito viso pasaulio žmonės mylintys vaikiškas knygas.

Vėliau  mažieji skaitytojai rinko gražiausią per pastaruosius porą metų išleistą lietuvių autorių knygą. Daugiausia balsų surinko „Muzikijos“ išleista knyga „Vienaragio mįslė. Muzikinė istorija“. Knyga supažindina vaikus su filharmonija, klasikine muzika ir pasakoja nuostabią istoriją apie vienaragį. Knygą kūrė autorių kolektyvas, o iliustravo Gediminas Pranckevičius. Šventei baigiantis vaikai prisirinko pilnus glėbius knygų ir išžygiavo į mokyklą. O mes, Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos, norime Tarptautinės  vaikų knygos dienos proga palinkėti visiems įdomių knygų!
D. Kurlienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28