Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-04-03



Balandžio 3 d. Linkaičių bibliotekoje buvo paminėta Tarptautinė vaikų knygos diena. Ta proga surengtoje literatūrinėje valandėlėje „Geros istorijos niekada nesibaigia“ dalyvavo Gataučių Marcės Katiliūtės mokyklos trečios klasės mokiniai su mokytoja Ramune Stankaitiene.

Bibliotekininkė renginio dalyviams priminė Tarptautinės vaikų knygos dienos istoriją ir perskaitė žymaus mūsų šalies iliustratoriaus ir rašytojo Kęstučio Kasparavičiaus tekstą – kreipimąsi į skaitytojus. Buvo aptartas šventės plakatas. Trečiokai jau žinojo nemažai faktų apie K. Kasparavičiaus gyvenimą ir kūrybą.

Pasidaliję įspūdžiais apie rašytojo sukurtas istorijas ir išskirtines iliustracijas, vaikai atliko keletą užduočių. Jie sukūrė savo pabaigą dviem rašytojo pasakoms apie gyvūnus, žaidė smagų A. Lindgren knygoje „Padaužų kaimo vaikai“ aprašytą žaidimą (atspėti, kiek butelyje žirnių, nebuvo taip lengva, kaip atrodė iš pradžių). Daugiausia emocijų sukėlė žaidimas „Taip. Ne“ – dviejuose senoviniuose lagaminuose paslėpti daiktai buvo susiję su literatūros kūrėjais ir kūriniais. Daugelis vaikų pirmą kartą gavo palaikyti rankose ančių kiaušinius (užduotis iš pasakos „Bjaurusis ančiukas“).

Bibliotekininkė palinkėjo vaikams domėtis margu knygų pasauliu, skaityti ir sugrįžti į biblioteką, nes čia laukia dar daug gerų istorijų.

A. Stulginskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28