Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-04-08



Kasmet Europoje vyksta akcija „Skaitmeninė savaitė“ (angl. „ALL DIGITAL Week“), skatinanti naudotis informacinėmis ryšio technologijomis ir ugdyti skaitmeninį raštingumą.

Į akcijos renginius, organizuojamus 36 šalių skaitmeninių  kompetencijų centruose, bibliotekose, mokyklose, bendruomenių centruose kasmet įsitraukia per 100 tūkst. Europos gyventojų. 2019 m. „Skaitmeninės savaitės“ tema Lietuvoje – skaitmeninės technologijos ugdymui. Prie šios akcijos prisidėjo ir Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka.

Praėjusiais metais Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka įsijungė į bendrą LR Kultūros ministerijos ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektą „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“ (2018 m. sausis–2021 m. sausis). Projektu siekiama skatinti naujų produktų ir paslaugų atsiradimą įvairiose vietovėse, nepriklausomai nuo esamos infrastruktūros ar ekonomikos lygio. Projekto partnerės yra asociacija „Langas į ateitį“, Vidaus reikalų ministerija, Ryšių reguliavimo tarnyba. Šiuo projektu siekiama prisidėti prie 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos 2 prioriteto „Informacinės visuomenės skatinimas“ poveikio rodiklių pasiekimo.

„Skaitmeninės savaitės metu“ (kovo 25–31 d.) buvo pristatytos šio projekto metu gautos naujos technologijos. Paskaita-pristatymas „Skaitmeninės technologijos bibliotekoje“ vyko Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje, Joniškio žemės ūkio ir „Saulės“ pagrindinėje mokykloje. Bibliotekos lankytojams, mokiniams ir mokytojams buvo pristatyti specialieji technologijų paketai, kurie nuo šiol yra prieinami visiems. Specialiuosius technologijų paketus sudaro įvairios technologijos, tokios kaip darbo stotys su specialia programine įranga, negatyvų ir nuotraukų skaitmeninimo skeneris, rašalinis spausdintuvas nuotraukoms, grafinė planšetė, „LEGO WeDo“ ir „LEGO Mindstorms Education“ robotai, „Micro:bit“ kompiuteriai, „Arduino“ mikrovaldikliai ir mikrokompiuterio „Raspberry“ rinkiniai, 3D spausdintuvas ir kt. Paskaitos-pristatymo metu buvo suteikta galimybė prisiliesti prie naujųjų technologijų, jas išbandyti, paeksperimentuoti. Mokiniai noriai įsitraukė į užsiėmimų eigą, taip tapdami akcijos dalimi.

Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos filialuose šiai „Skaitmeninei savaitei“ taip pat vyko įvairios paskaitos, edukacinės ir informacinės valandėlės.

 
G. Vilčiauskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07