Apie mus

Bibliotekos darbuotojai sėmėsi patirties iš kolegų



Balandžio 18 d. Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko bibliotekos darbuotojų metodinis pasitarimas, kurio metu buvo apdovanoti geriausi metų bibliotekininkai, išklausyti bibliotekos darbuotojų ir kolegų iš Šiaulių rajono viešosios bibliotekos pranešimai.

Geriausia 2018 m. Viešosios bibliotekos bibliotekininke už informacinių žinių sklaidą Joniškio r. bendruomenei, bibliotekos veiklos viešinimą, profesionalią ir inovatyvią veiklą išrinkta Rita Mačiukienė, Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyresn. bibliotekininkė. Už skaitančios bendruomenės telkimą, puikias idėjas ir jų įgyvendinimą, kūrybišką ir nuoširdų darbą geriausia 2018 m. filialo bibliotekininke išrinkta Violeta Navickienė (Kriukų filialas).

Direktoriaus pavaduotoja G. Vilčiauskienė pristatė pranešimą „Ieškant giminės medžio“, kurio metu supažindino su interneto svetainių www.epaveldas.lt ir www.pasvalia.lt paieškos funkcijomis ir galimybėmis ieškant savo giminės šaknų.

Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos rubrikoje „Nepelnytai pamiršta“ pristatė N. Roleček knygą „Medinis rožančius“. Šiame romane pasakojama apie į vaikų prieglaudą prie moterų vienuolyno patekusios mergaitės gyvenimo vingius. Pasak Vaikų literatūros skyriaus vedėjos D. Kurlienės, ši knyga prasminga savo turiniu ir turėtų būti perleista.

Bibliotekoje lankėsi kolegos iš Šiaulių rajono viešosios bibliotekos, kurie dalijosi kūrybiškumo ugdymo bibliotekoje patirtimi. Roberta Rasikienė, Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kultūrinių veiklų koordinatorė ir organizatorė, kalbėjo apie kūrybiškumo ugdymą edukacinių užsiėmimu metu, pristatė vykdomas edukacinių užsiėmimų veiklas. Kostas Aleksandrovičius, Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius, mokė, kaip naudoti vaizdo įrašų kūrimo ir redagavimo programą „iMovie“.

G. Vilčiauskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28