Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-04-18



Pasitinkant gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas, balandžio 18 d. Jurdaičių filialo bibliotekininkė socialinės globos namuose surengė kūrybines dirbtuves „Mano margutis“.

Renginio metu globos namų gyventojai mokėsi, kaip nesunkiai, naudojant įvairias dekoravimui skirtas priemones, galima papuošti margutį. Kiaušinių marginimui naudoti įvairiaspalvio veltinio lakštai  lipniu paviršiumi, margos plunksnelės ir kiti smulkūs papuošimai.

Padedant socialiniams darbuotojams, visiems užsiėmimo dalyviams buvo išdalinti  putplasčio kiaušiniai, paaiškinta, kokiomis spalvomis ir formomis jie bus marginami. Vieni kiaušinius apklijavo juostelėmis, kiti karpė ir lipdė įvairių spalvų formas. Vėliau margučiai pasipuošė įvairiaspalvėmis plunksnomis bei adatėlėmis prismaigstytomis gėlėmis. Darbinė nuotaika buvo puiki, o kiekvienas atsakingai ir kūrybiškai nusiteikęs dalyvis renginio pabaigoje rankose laikė savo paties pagamintą margutį.

Gražiai ir prasmingai pabendrauta, pasidalinta patirtimi, kaip dar galima marginti Velykų simbolį. Kūrybinių dirbtuvių metu pagaminti margučiai buvo sudėti į bendrą dubenį poilsio kambaryje.

D. Užkuraitienės inf. 



Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28