Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-04-26



Balandžio 26 d. Joniškio autobusų stotyje atidarytas jau trečiasis mieste knygų namelis. Ši data buvo pasirinkta neatsitiktinai – tai vienas iš Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei skirtų renginių.

Knygų namelio atidarymo metu Viešosios bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė pasidalino mintimis apie tokių namelių atsiradimo istoriją, pristatė Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektą „Keliauju su knyga“. Įgyvendinant šį projektą net dvylikoje Šiaurės Lietuvos miestelių bus pastatytos laisvai prieinamos knygų bibliotekėlės, kad leidiniai galėtų  „keliauti“  iš vienos autobusų stoties į kitą. Projekto tikslas   ̶  sukurti nemokamą knygų mainų tinklą Šiaurės Lietuvoje.

Šis namelis, kaip ir vienuolika kitų numatytų pastatyti šiaurės Lietuvos autobusų stotyse, bus užregistruotas pasaulio Knygų namelių žemėlapyje. Jų registravimas suteiks galimybę patalpinti bibliotekų nuorodas žemėlapyje. Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka ir Joniškio autobusų parkas yra  šio projekto partneriai. Projektą finansuoja Lietuvos Kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.

Knygų namelio atidaryme dalyvavo Joniškio rajono savivaldybės mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė, Joniškio autobusų parko direktorius Algirdas Lataitis. Jiems ir patikėta atrišti simbolinę raudoną juostelę. Pirmąją knygą ,,21 pamoka XXI amžiui“ į namelį įdėjo mero pavaduotoja. Neilgai trukus knygų namelis buvo pripildytas renginio dalyvių atneštomis knygomis.

D. Valuckienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28