Renginiai

Nacionalinė bibliotekų savaitė Žagarės bibliotekoje

  2019-04-25



Šių metų balandžio 23 – 25 dienomis Žagarės bibliotekoje vyko Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai.

Bibliotekininkės kvietė savo bičiulius, lankytojus, skaitytojus, veiklų gerbėjus į edukacinį užsiėmimą, susitikimą su Žagarės krašto kūrėjomis ir pasimokyti naudotis kompiuteriu. Šių metų Lietuvos bibliotekų savaitės vienijanti tema „ATEIK – SUŽINOK IR IŠMOK“ primena apie įvairias galimybes visiems bibliotekų lankytojams.

Antradienį bibliotekos lankytojams pasiūlyta pasimokyti marginti kiaušinius vašku. Amato mokė tautodailininkė, pedagogė Alanta Maižiutė. Ji į biblioteką atsinešė visas darbui reikalingas priemones, lankytojams reikėjo atsinešti tik po kietai virtą kiaušinį. Išmarginti kiaušiniai papuošė Atvelykio stalą.

Trečiadienio popietę į biblioteką rinkosi neabejingi poezijai žagariečiai. Savo kūrybą skaitė Daiva Gustienė, Aldona Smilgienė, Stasė Norvilienė, audruvietės Regina Briedytė ir Emilija Kvedarienė. R. Briedytė pristatė paskutinę Jolitos Skablauskaitės knygą „Fatum“ ir papasakojo apie šios rašytojos gyvenimą ir kūrybą. Renginio pabaigoje senovinę lietuvišką dainą uždainavo Saulė ir Kęstutis Labanauskai.

Ketvirtadienį pasimokyti naudotis kompiuteriu užsuko Trečiojo amžiaus universiteto studentai. Jie norėjo pabandyti prisijungti prie e. bankininkystės. Pramogai jiems buvo pristatytos knygos su papildyta realybe.

Savaitės metu buvo renkamas „–IAUSIAS“ bibliotekos draugas. Už lojalumą bibliotekai, pagarbą žmogui ir knygai, mandagumą, pagalbą Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu apdovanoti broliai Ligitas ir Lukas Kamarovai, Saulė ir Kęstutis Labanauskai.
 
Žagarės bibliotekos inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28