Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-04-25



Balandžio 23 – 25 d. Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai.

Balandžio 23 d. Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos surengė literatūrinį rytmetį  „Santaros“ senelių globos namuose, kad būtų smagiau drauge pasikvietė pagyvenusių žmonių ansamblį „Sidabrė“, vadovaujamą Danutės Poliakienės. Bibliotekos darbuotojos paskaitė kraštiečių poetų Dariaus Rekio ir Onutės Mikalauskienės eiles apie pavasarį, pasveikino su praėjusiom šventėm, dovanojo knygas ir saldumynus. Gausus būrys „Sidabros“ ansamblio dainininkų atliko nuotaikingas dainas, instrumentinius kūrinius, dovanojo margučių. Seneliai drauge lingavo, dainavo, kai kas ir pašokti suspėjo.

Balandžio 24 d. Skaitytojų aptarnavimo skyriuje vyko literatūrinė diskusija „Skaitymo džiaugsmai“, skirta ilgametės bibliotekos skaitytojos Vidos Šutinienės ąsotėlių kolekcijos pristatymui. Vida Šutinienė ilgus metus dirbo Pašvitinio miestelio bibliotekose, kur pasiekė labai gerų rezultatų savo darbe. Knygų trauką ji pajuto dar vaikystėje, kai bandelėms duotus pinigus, skirdavo knygutei nusipirkti. Savo namuose Vida turi sukaupusi didžiulę biblioteką, čia gausu ne tik knygų, bet ir įvairių kolekcijų. Ąsotėlių kolekcija puošia virtuvę, dalį jos Vida eksponuoja skaitytojų aptarnavimo skyriaus parodinėje vitrinoje. Diskusijoje dalyvavę Dzintra Staniulytė – Irbienė ir Jonas Ivanauskas pabrėžė, kad Vida dar ir talentinga kūrėja, tik labai kukliai vertina savo kūrybą.  Nuo jaunų dienų ji rašo dienoraštį, kuriame užfiksuoja visus tų metų įvykius, be to dar gražiai piešia. Diskusijoje dalyvavę „Aušros“ gimnazijos mokytojai lituanistai iš Vidos išgirdo vertingų prisiminimų apie gimnaziją.

Kasmet Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės proga biblioteka pakviečia joniškiečius į susitikimą su Lietuvos teatro  legendomis.  Taip gimė tęstinis projektas „Kai legendos prabyla“. Balandžio 25 d. Joniškyje  svečiavosi jaunosios aktorių  kartos  legenda, puikiai visiems pažįstama aktorė Ilona Balsytė.  Renginio metu Ilona bendravo su joniškiečiais, dainavo, suvaidino keletą personažų. Aktorei talkino gitaros virtuozas Martynas Kuliavas. Šiltas, jaukus susitikimas buvo kupinas muzikos ir nuoširdžių prisipažinimų.

 „Pavasariui atšuoliavus, laukams sužydėjus, muzika vis tiek – į širdys... Ačiū, kad priėmėt mūsų muziką, teatrą, šypsenas...“ – tokius šiltus žodžius aktorė įrašė bibliotekos svečių knygoje.

E. Šukienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28