Renginiai

Pradinukų susitikimai su rašytoja Rebeka Una

  2019-04-30



Balandžio 30 d. Joniškio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje ir Gataučių Marcės Katiliūtės mokykloje vyko du susitikimai su vaikų ir paauglių rašytoja Rebeka Una, remiami Lietuvos leidėjų asociacijos. Renginiai buvo skirti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai.

Rašytoja į susitikimus atvyko ne viena, o kartu su savo šeimos trupe – seneliu, ilgamečiu Kauno Nacionalinio dramos teatro aktoriumi Antanu Kurkliečiu ir sūnumi Herkumi. Renginių metu autorė pristatė antrąją savo knygos ,,Labas, aš Tadas“ dalį. Pirmiausia autorė gyvai ir žaismingai supažindino vaikus su pagrindiniu jos dviejų knygų personažu Tadu ir jo proseneliu. Pradinukai stebėjo teatralizuotas knygos ištraukas, o vėliau ir patys jose vaidino. Mokiniams labai patiko Tado parodyti triukai, kurių atlikimo paslapties žiūrovams jis neatskleidė. Susitikimo pabaigoje vaikai savo jėgas išbandė darydami keturių rūšių atsispaudimus.

Po renginio mokiniai apipylė autorę klausimais ir išsirikiavę į eilę kantriai laukė, kol rašytoja ir jos knygos herojus Tadas padovanos jiems po laikiną dovanėlę – piešinėlį ir autografą ant rankos.

D. Valuckienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28