Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-04-30



Balandžio 30 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su knygų vaikams ir paaugliams autore Rebeka Una pagal jaunimui skirtą projektą „ĮSITRAUK“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė. Renginys buvo skirtas Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

Susitikime dalyvavo Joniškio ,,Aušros“ gimnazijos devintokai. Renginį rašytoja pradėjo trumpu pasakojimu apie save, savo kūrybinį kelią, ateities planus. Autorė pasakojo, kad rašo nuo trečios klasės ir  jau yra išleidusi devynias knygas. Ji prisipažino, kad labai norėtų rašyti ir anglų kalba.

Didžiausias dėmesys susitikimo metu skirtas pirmajai rašytojos knygai ,,Atjunk“, kuri 2015 m. buvo išrinkta Metų knyga paaugliams. Rebeka Una prisiminė, kaip netikėtai gimė šios knygos idėja, o jos rašymo procesas truko vos tris savaites.

Perskaičiusi keletą ištraukų ji pakvietė mokinius padiskutuoti knygos temomis. Pagrindinė diskusijos tema buvo apie tai, ar atsisakę biologinių funkcijų, emocijų, gyvo bendravimo ir egzistuodami tik virtualioje realybėje, žmonės dar galės vadintis žmonėmis. Rebeka Una paaiškino, kodėl knygai ,,Atjunk“ pasirinko distopijos žanrą. Rašytoja pripažino, kad nėra nusiteikusi prieš technologijas, tačiau viskas turi laiku ir vietoje. Matydama, kaip tobulėjančios technologijos keičia šiuolaikinių paauglių gyvenimą, ji ir sukūrė, jos žodžiais, „siaubo knygą be siaubo elementų“ apie gyvenimą netolimoje ateityje. Ji taip pat domėjosi ir į susitikimą susirinkusių paauglių bendravimo įpročiais, technologijų įtaką jų gyvenimui.

Susitikime dalyvavusiems paaugliams patiko šiltas, labai gyvas ir įdomus rašytojos bendravimas.

Kita numatyta projekto veikla – susitikimas su Lietuvos TV, bei radijo laidų vedėju, grupės „Radistai“ nariu Jonu Nainiu (gegužės 13 d. 17 val. Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos Atvirame jaunimo centre). Maloniai kviečiame atvykti.

D. Valuckienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07