Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-05-03



Gegužės 3 dieną Skaistgirio bibliotekoje pašnekesyje „T. Eugenijus Markovas SJ – jėzuitų misija: praeitis ir dabartis“ dalyvavo jėzuitas, Kauno gimnazijos kapelionas Eugenijus Markovas.

Lietuvos Respublikos Seimas, remdamas Lietuvos jėzuitų socialinį dialogą, kuriuo siekiama plėtoti švietimo, mokslo, kultūros ir socialinę veiklą, 2019 metus paskelbė Jėzuitų misijos Lietuvoje metais (450 metų).  Jėzuitai jubiliejinius metus pradėjo su šūkiu: pažinti, pamilti, dalintis!

E. Markovas studijavo Vokietijoje, Afrikoje ir JAV, šiuo metu dirba Kauno jėzuitų gimnazijoje. Pašnekesio metu kapelionas trumpai papasakojo apie pirmuosius jėzuitus pasaulyje ir Lietuvoje, apie jų misiją praeityje ir dabar. Parodytas trumpas filmukas apie jų gyvenimą, veiklą, apie bendradarbiavimą su pasauliečiais.

Į užduotą svečio klausimą teisingiausiai atsakiusiai renginio dalyvei įteikta Jėzuitų gimnazijos dovanėlė. Bibliotekai knygų perdavė kunigas Kazimieras Ambrasas, kuris prieš 31 metus Skaistgiryje arkivyskupo Julijono Steponavičiaus buvo įšventintas į kunigus.

E. Markovas taip pat paliko dovanų: žurnalų ir knygų. Pašnekesiui pasibaigus dalyviai buvo vaišinami Jėzuitų sriuba.

L. Degimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28