Renginiai

Su Lietuva skaitė ir joniškiečiai

  2019-05-07



Gegužės 7 d. Viešoji biblioteka prisijungė prie „Lietuva skaito!“ akcijos ir pakvietė joniškiečius sulaužyti su skaitymu susijusius stereotipus ir pasidalinti skaitymo virusu.

Jau penktą kartą vykstanti akcija „Lietuva skaito!“ sukvietė lietuviškam žodžiui svarbią datą – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – švęsti kartu. Šią skaitymo skatinimo akciją inicijuoja Lietuvos leidėjų (LLA) ir Lietuvos spaustuvininkų (LISPA)  asociacijos.

Neatsitiktinai pasirinkta ir skaitymų vieta. 2019 m. akcijos „Lietuva skaito!“ šūkis: Nudžiugink nors vieną knygą! Akcija vyko miesto parke prie bibliotekos knygų namelio, kur knygos laukia, kad kas nors jas pradžiugintų ir pasidalintų jose parašytomis istorijomis. Į renginį susirinko nemažas būrys joniškiečių. Skaitymo virusu juos bandė užkrėsti akcijos svečias Lietuvos teatro aktorius ir režisierius Kirilas Glušajevas. Jis susirinkusiems dovanojo kelis ne tik mintims, bet ir sielai malonius eilėraščius iš Rumi „Meilės ir išminties knygos“.

Joniškiečiai buvo raginami atsinešti savo mėgstamiausią knygą ir ją paskaityti vienoje vietoje, šalia kitų skaitančių žmonių. Pagrindinis tikslas buvo užfiksuoti skaitančius akcijos dalyvius ir parodyti Lietuvai, kad ir joniškiečiai myli ir skaito knygas.

D. Valuckienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28