Renginiai

Įdomus ir naudingas edukacinis užsiėmimas

  2019-05-15



Trečiadienio popietę Žagarės bibliotekoje lankėsi Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus darbuotoja vyresn. bibliotekininkė Dovilė Valuckienė.

Viešnia žagarietėms pristatė savo laisvalaikio pomėgį – kvilingo technika kurtus darbelius ir pamokė juos gaminti.

Kvilingas (angl. k. „quilling“) – tai tokia meno rūšis, kai siauros popieriaus juostelės susukamos į ritinėlius, šie yra formuojami į įvairias figūras ir tokios detalės suklijuojamos į vientisą kompoziciją. Kvilingo technika galima kurti nuostabius paveikslus, dekoruoti atvirukus, kvietimus, puošti interjerą. Absoliučiai viskas priklauso nuo fantazijos. Sukučiams formuoti yra skirti specialūs kvilingo prietaisai. Jų pagalba galima daug lengviau susukti rutuliukus. Kvilingo meno nėra sunku išmokti. Didžiausia vertybė užsiimant šia technika yra kantrybė. Tai ypač daug laiko bei, be abejonės, nepaprasto kruopštumo reikalaujantis procesas, bet šiam menui nereikia brangių medžiagų.

Moterys netruko sugalvoti ką kurs, rinkosi spalvas ir pradėjo dirbti. Po geros valandos darbo buvo matyti rezultatai – kas pasidarė atviruką, kas paveikslėlį. Kuriant darbelius dalyvėms kilo vis naujų idėjų projektams.

Užsiėmimai su Dovile žagarietėms labai patiko, tad jos lauks kitų susitikimų.

Žagarės bibliotekos inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28