Apie mus

Dalyvauta gerumo akcijoje „Spalvotas pavasaris“



Jau dešimtus metus Lietuvoje vyksta gerumo akcija sergantiems onkologinėmis ligomis „Spalvotas pavasaris“.

Akcijos metu kviesta siūti, nerti, velti ar tapyti šilką ir padovanoti bent vieną spalvingą kepurytę (skarelę, šalikėlį, riešines, kojines) su sunkia onkologine liga kovojantiems vaikams ir onkologijos skyriuose besigydančioms moterims.

Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka kaip ir kasmet, taip ir šiemet, dalyvavo šioje akcijoje ir tapo gerumo tiltu tarp sergančiųjų ir juos palaikančiųjų.

Per du akcijos mėnesius surinkta daug gražių rankdarbių: kepurėlių, riešinių, kojinių, skarų, veltinių, nertų žaislų. Šalia rankdarbių taip pat įdėti atvirukai, kuriuose linkima „gražių akimirkų“, „šypsenų“, „laimės“. Prie šios akcijos prisidėjo gausus būrys Joniškio miesto ir rajono gyventojų. Rankdarbiai buvo renkami visose Joniškio rajono bibliotekose.

Visi surinkti rankdarbiai keliauja į Kauną, pas akcijos organizatorę Astą Baliuckienę. Ji per porą savaičių, t.y. iki birželio mėnesio paskirstys surinktus rankdarbius į visus onkologijos centrus: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį.

Surinkti rankdarbius iš visos Lietuvos padeda UAB „Kautra“ (siuntos autobusais). Akciją taip pat remia UAB „Antriteksa“ – dovanoja audinių, iš kurių akcijos organizatorė siuva kepurėles. Organizatorė teigė, kad pasiūtas kepurėles taip pat siunčia į visus Lietuvos miestus.

Tikime, kad šie rankdarbiai puoš ir šildys tuos, kuriems to labiausiai reikia.

Dėkojame už dalyvavimą visiems, nelikusiems nuošalyje.

Inf. ir nuotr. G. Vilčiauskienės


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07