Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-05-24



Gegužės 24 d. Joniškyje ir Žagarėje vyko susitikimas su „Poezijos pavasario 2019“ svečiais. Svetingai sutikti Joniškio rajono savivaldybėje svečiai keliavo į Žagarę, kur dvaro rūmuose vyko poezijos vidudienis. Vėliau baigiamasis susitikimas vyko Joniškio Raudonojoje sinagogoje.

Šiemet Joniškio krašte svečiavosi poetė Jūratė Sučylaitė, poetas eseistas Dainius Sobeckis, aktorė Gražina Urbonaitė ir dainuojamosios poezijos kūrėjas ir atlikėjas Vygantas Kazlauskas.

Į Poezijos pavasario popietę Žagarės dvaro rūmuose susirinko nemenkas būrys žagariečių, regioninio parko direkcijos dėka į renginį buvo atvežta Joniškio garbės pilietė Romualda Vaitkienė. Po renginio dvaro bibliotekėlėje svečiai buvo pavaišinti šilkine koše su spirgais, žolelių arbata su medumi. Iš rūmų Poezijos pavasario autobusas pasuko pasivažinėti po Žagarę, aplankė Puodų namą, Žvelgaičio kalną.

Susirinkę į Joniškio Raudonąją sinagogą poezijos mylėtojai turėjo galimybę pasiklausyti eilėraščių apie kalbą, laiko tėkmę, Motiną. Susitikimą eilėmis apie kalbą pradėjo Lietuvos teatro ir kino aktorė, skaitovė, nacionaline Kalbos premija apdovanota Gražina Urbonaitė. Ji savo raiškia ir manieringa iškalba pripildė Raudonosios sinagogos erdvę jaukumu ir šiluma. Kvalifikuoto poezijos terapeuto-biblioterapeuto sertifikatą turinti poetė Jūratė Sučylaitė paskaitė keletą eilėraščių iš naujausios knygos „Laumės vaikas“. Jos skaitomose eilėse atsispindėjo gamtos motyvų ir akistatos su likimu motyvai. Kiek neįprastai savo poetinį žodį perteikė poetas Dainius Sobeckis, kuris savo eilėraščius ne tik skaitė, bet ir bandė repuoti bei giedoti. Jo kūryba sklidina filologijos interpretacijų, siurrealistinės dievoieškos ir krikščioniškosios filosofijos pervertinimo. Poetines eiles papildė ir nuspalvino Vyganto Kazlausko atliekamos dainos, sukurtos pagal lietuvių poetų eilėraščius.

Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka kartu su Lietuvos rašytojų sąjunga bei Rašytojų klubu buvo šių susitikimų organizatorė. Bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė džiaugėsi, kad iškiliausias kasmetinis literatūrinis renginys Lietuvoje pasiekė ir Joniškį, Žagarę, o į jį susirinkusiems dalyviams dovanojo poezijos šventę.

Dėkojame Žagarės regioninio parko direkcijai ir Joniškio istorijos ir kultūros muziejui  už bendradarbiavimą.

G. Vilčiauskienės inf.
R. Mačiukienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07