Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-05-28



Gegužės 28 d. Žagarės bibliotekoje vyko interaktyvus protmūšis jaunimui „Ką žinai apie savo miestą ir rajoną“.

Protmūšis buvo organizuojamas naudojant nemokamą internetinį įrankį „Kahoot“, kuris skirtas viktorinoms organizuoti. Didžiausias šio įrankio privalumas yra tas, kad jis veikia visose interneto naršyklėse su įvairiais mobiliaisiais įrenginiais, kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ir kt. Be to, juo naudotis labai smagu, nes dalyviai skatinami varžytis, po kiekvieno atsakymo pateikiamas asmeninis įvertinimas bei užimama vieta, o ryškios spalvos bei smagi muzika sukuria ypatingą nuotaiką.

Protmūšio dalyviai, pasiskirstę į komandas (po du dalyvius komandoje), atsakymus žymėjo planšetėse, o teisingą atsakymo variantą ir savo užimamą vietą po kiekvieno atsakyto klausimo matė ekrane. Komandos įnirtingai varžėsi dėl pirmųjų vietų. Geriausiai sekėsi komandai „Ziuriai“, tačiau nuo jų nedaug atsiliko ir komanda „MG“.

Dalyviams iš viso buvo pateikta 20 klausimų apie Joniškio rajoną. Tai buvo pirmasis protmūšio etapas, kiti etapai dar vyks Skaistgiryje ir Joniškyje. Pirmą ir antrą vietą laimėjusios komandos pateks į protmūšio finalą Joniškyje, kurį numatoma surengti lapkričio mėnesį.

Šis interaktyvus protmūšis organizuojamas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos vykdomą projektą jaunimui „Įsitrauk“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

Dėkojame Žagarės gimnazijai ir visuomeninei organizacijai „Spalvotas veidas“ už bendradarbiavimą.

G. Vilčiauskienės inf.
A. Danieliaus nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28